BLOG #22 - Stappentellen en volle bakken

Stappentellen en volle bakken

De stappenteller op onze horloge breekt alle records. Wij lopen wat af in de winkel nu alle etages een bestemming hebben en we de nieuwe aanwinsten aan het ordenen zijn.

Vorige week zijn de binnengekomen LP's ingevoerd, verwerkt en (gedeeltelijk) analoog en digitaal ontsloten. Met dit live zetten gaan we vrolijk verder. Deze week hopen we ook grote stappen te zetten in het CD-assortiment.

'Hopen' omdat we gemerkt hebben dat niet altijd alles volgens plan verloopt. Bij het updaten van de website en de onderliggende collectie hebben we namelijk wel wat technische problemen gehad. De eerste in ons bestaan. Gelukkig draait het allemaal weer, maar zweten was het wel. We hebben weer een boel geleerd :-))

Kom snel weer eens naar de Discords.nl winkel. De platenbakken staan lekker vol!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrolt. 

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. We zijn nog volop aan het invoeren, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

'C'mon You Know' (2022) is het derde soloalbum van Liam Gallagher. De nummers zijn bij vlagen experimenteel, maar bouwen vooral voort op zijn eerste twee platen en bevestigen zijn reputatie als geweldige soloartiest.

'Tell Me How You Really Feel' (2018) is het tweede album van Courtney Barnett. Een stuk kleiner en introverter dan haar debuut. Heerlijke rammelrock-liedjes over wat het betekent om niet voor alles de juiste woorden (nodig) te hebben.

'Topical Dancer' (2022) van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul is als pop-art. De Belgische muzikanten scheppen net zoveel plezier in het sardonisch benoemen van thema's zoals racisme, vrouwenhaat en xenofobie als in het creëren van voortstuwende electropop voor dampende dansfeesten. Die ondeugende frictie vormt de kern van Topical Dancer. Stekelig dansbaar.

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de hoekige nederpop op ‘Osdorp Stijl’ van Osdorp Posse; de krachtige, zielpakkende stem van Anouk op 'Urban Solitude'; de ingetogen tingel-tangel-tape-songs op 'Tot Ziens, Justine Keller' van Spinvis; de sonisch getweakte versie van het debuut 'Three Imaginary Boys' uit 1979 van The Cure; de zwaar-metalen horrortheater van het Zweedse Ghost op 'Impera'; en de (dubbel)orkestrale metal van Metallica op 'S&M'.

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.

U2; voor als je op zoek bent naar een uber-volle verzamelaar van herbewerkte U2-klassiekers. Sunny War; voor een fascinerende dosis folky-country-punk. Ladytron; voor liefhebbers bozige synth-rock met zoete elfen zang. 

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week zijn er vijf nieuwe binnenkomers en dus ook vijf albums die uit de Top 33 vallen. Opvallende ‘uitvallers’ zijn ‘Gold’ van ABBA en ‘Teatro D'Ira’ van Maneskin. Beiden waren min of meer vaste waarden in de lijst. Gelukkig komen er knappe albums voor terug.

Weer zien we vooral beneden in de lijst veel beweging. Phoebe Bridgers en Loyle Carner zijn met 'Punisher' en 'Yesterday's Gone' terug van weggeweest. Eindelijk veroveren Pink Floyd's klassieker 'The Dark Side Of The Moon' en Sam Fender's debuut 'Hypersonic Missiles' een plek in de lijst. En uiteraard mag de ultieme collectie van Elvis Presley niet ontbreken.

Wij hebben sinds de start van de Discords.nl Top 33 Green Day nog niet in de lijst gezien. Help God's favorieten een handje :-))