BLOG #23 - Zwaar Metaal

Zwaar Metaal bij Discords.nl
De Hard Rock/ Metal platenbak puilt heerlijk uit nu we de nieuwe aanwinsten geactiveerd hebben. Klik hier om te kijken wat we in huis hebben en of er wat voor jou tussen zit.

Banners bij Discords.nl
Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

 

Nieuw bij Discords.nl
De nieuwe aanwinsten vind je hier. We zijn nog volop aan het invoeren, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...
'Entergalactic' is het achtste solo album van rapper Kid Cudi. Met deze plaat, waarvan de release wordt gecombineerd met die van de gelijknamige rom-com animatiefilm, doorgaat hij een nieuwe artistieke fase. Geen schurend kunstenaarschap; niet zwaarmoedig en boos; maar lichtvoetig en vlot. Een ongewone, aangename verrassing!
'Anne, If' is het tweede album van Ghost Woman. Opgenomen op een oud tape-deck viert het Canadese duo opnieuw de underground psychedelische rock uit de jaren zestig. Pakkender dan het debuut. Heet opgediende, pittig gekruide garagebeats!
'Gigi's Recovery' is het tweede album van Murder Capital. Met het debuut 'When I Have Fears' tierden de Dublinners binnen met gebalde vuisten. Gigi brengt meer nuance en muzikale ideeen. Heeft meer hart. Het is het eerste geweldige gitaar album van 2023!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de bozige synths op ‘Time's Arrow’ van Ladytron; de goede wijn in een zee van wodka-red-bull op 'Wiped Out' van The Neighbourhood; de donkere, electronische sprookjes op 'Cry Baby' van Melanie Martinez; de rauwe, eigenzinnige openhartigheid op 'Child Of Sin' van Kovacs; de flarden dromerig minimalisme op 'Coexist' van The XX; en de gepassioneerde en sprankelende soul-pop op 'Permanent Damage' van Joesef.

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.
Genesis; voor 22 jaar aan geweldige BBC-opnames. De La Soul; voor een baanbrekend album van deze hip hop legendes. Ramones; voor weergaloze, bubbelgum punk. 

 

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.
Deze week zijn er vier nieuwe binnenkomers en dus ook vier albums die uit de Top 33 vallen. Echt spannend en schokkend is het allemaal niet. We zien vooral 'stuivertje-wisselen' beneden in de lijst. Voor de 'uitvallers' Tame Impala (Currents), Froukje (Licht & Donker), Loyle Carner (Yesterday;s Gone) en Lana Del Rey (Ultraviolence), komen bekende bekende artiesten en albums Amy Winehouse (Frank), Maneskin (Teatro D'Ira) en C418 (Minecraft) terug.
Radiohead is met 'In Rainbows' de enige echte nieuwe binnenkomer. En terecht, want een geweldig album.
Lichtere kost is 'Betaalbare Romantiek' van Goldband. Wij hebben weer een knap setje binnen gekregen. Help deze nedersynthpoppers een handje om nog hoger in de top-lijst te komen. En als je dan toch voor een Noodgeval gaat... pak de Nooduitgang dan ook mee :-))