BLOG #24 - Discs bij Discords.nl

Discs bij Discords.nl

Vanaf deze week hebben we ook nieuwe CD's in ons assortiment. Het zijn er bijna 8.000! Je vind ze op de 2e etage in de winkel. Dus kom bladeren en luisteren of klik hier om te kijken wat we in huis hebben en of er wat voor jou tussen zit. Zelf worden wel wat hebberig van al dat moois en struinen marktplaats af om een discman op de kop te tikken :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...'Muchas Gracias: The Best Of Kyuss' is de nieuwe verzamelaar van hits, b-sides en rarities van Kyuss. De alpha en omega van de stoner rockscene, die als eerste vuige bluesriffs en kilo's heet woestijnzand in de metal brachten. Misschien niet direct het instap-album voor als je deze voorloper van Queens Of The Stone Age niet kent (ga dan voor Welcom To Sky Valley). Maar heerlijk moddervet!

'Small Town Heroes' is het vijfde (langspeel) studioalbum van Hurray For The Riff Raff. Dit is wat er gebeurt als een Puerto Ricaanse tienerpunk uit de Bronx van huis wegrent en over de rails rijdt tot ze in New Orleans belandt en muziek begint te maken. Throwback-folk op zijn best; zoet met een rafelrand!

'RTJ4' is het vierde album van van hiphopduo Run The Jewels, bestaande uit rapper Killer Mike en producer/ rapper El-P. Hun beste tot nog toe. Protestmuziek voor een nieuwe generatie. Onbevreesd opstandig met een stortvloed van pittige oproepen en stevige oorvijgen!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de toppe ver-soulde covers op ‘Just Dropped In’ van Sharon Jones & The Dap-Kings; de sprankelende soulvolle lenteplaat 'Cure The Jones' van Mamas Gun; de roekeloos, eigenzinnige thrash op 'Frolic Through The Park' van Death Angel; de dansbaar vette punk op 'Is 4 Lovers' van Death From Above 1979; de experimentele drum-n-bass-n-synthpop op 'I Am Not A Doctor' van Moloko; en de deze-moet-je-met-een-koptelefoon-horen electronica-producties op 'Moon Safari' van Air.

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.Emiliana Torrini; voor een levendige en kleurrijke collectie van klassieke en hedendaagse botsingen. Stoned Cold Country; voor een ver-countryd eerbetoon aan de Rolling Stones. Robin Kester; voor heerlijk bezwerende, electropop. 

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier. Deze week zijn er zevfen nieuwe binnenkomers en dus ook zeven albums die uit de Top 33 vallen. Artic Monkeys staat deze week met 'AM' en 'The Car' op 1 en 2. Hoogste stijger is 'Betaalbare Romantiek' van Goldband. Veder zien we vooral beneden in de lijst beweging. Opvallende 'uitvallers' zijn Mac Miller (Swimming), Amy Winehouse (Frank), Maneskin (Teatro D'Ira) en Lady Gaga (The Fame). Daar komt een knappe set albumsvoor terug. Taylor Swift dringt met 'Midnights' weer de top 33 binnen. Hetzelfde geldt voor 'Ten' van Pearls Jam, 'Wish' avn The Cure en 'Sunny Side Up' van Paolo Nutini. Echte nieuwe binnenkomers zijn 'Cry' van Cigarettes After Sex, 'Their Ultimate Collection' van Boney M en 'Funk Wav Bounces Vol 1' van Calvin Harris. De laatste nestelt zich ook relatief hoog in de lijst.We hebben ook 'Funk Wav Bounces Vol 2' van Harris in huis. Evenals de al wat oudere 'I Created Disco'. Luister eens naar 'Acceptable In The 80s'; wat een dansvloerkraker is dat!