BLOG #25 - Postersflippen bij Discords.nl

Postersflippen bij Discords.nl
We hadden al een poosje posters (erg onhandig) gestapeld op één van de tafels in onze winkel liggen. Maar nu hebben we een heus retro-posterrek! Kom dus snel eens ouderwets posterflippen en koop zo'n gave print van Josh Homme en Iggy Pop :-))

Banners bij Discords.nl
Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Nieuw bij Discords.nl
De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

Revealer’ is het tweede album van Madison Cunningham. Haar veelgeprezen debuut leverde een Grammy-nominatie op voor Best Americana Album. Op deze nieuwe plaat gaat de multi-instrumentaliste heerlijk door met het verkennen van muzikale landschappen, songstructuren en maatsoorten die gevoelens van spanning en onzekerheid oproepen. Verfrissend briljant!

Say I Won’t’ is het vijfde album van de garagepunkband Bass Drum Of Death. Tijdens de Covid-19-pandemie verhuisde de band van New York terug naar Mississippi. De nieuwste plaat draait dan ook helemaal om verandering en reflectie; is ernstig eerlijk én bruist van plezier en energie. Een toppe mix van garagepunk en ruige blues!

Natural Brown Prom Queen’ is het tweede album van Sudan Archives. Achttien nummers lang slingerend spookrijden; een uitnodiging voor een duizelingwekkende trip. Van hiphop, via R&B en Afrobeat, naar clubbeats en strijkers. Een vlammend canvas van een artiest die graag laat voelen wat ze in huis heeft. Of vrij naar het nummer OMG BRITT: You gonna have a fit when you here this shit!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de toppe gospel-breakbeat-soul-funk op ‘Truth And Soul’ van Michelle David & The True-Tones; de warme soulvolle pop op 'Heartbreak Weather' van Niall Horan; de gelaagde kraut-pop op 'Private View' van Blancmange; de bezwerende electropop op 'This Is Not A Democracy' van Robin Kester; de springerige girlpower op 'The Greatest Hits' van Spice Girls; en het poetische 'Uitzinnig' van Froukje.

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.
Caroline Rose; voor explosieve spontaniteit en dromerige syths met een knipoog. Chat Pile; voor beklemmende sludgy beats, vulgaire absurditeit en rebelse noise. Mudhoney; voor met zweet en bier doordrenkte mix van metal, punk en garagerock.
En klik uiteraard ook even op de re-issues van die geweldige Madrugada-albums. 10 februari worden ze verwacht!

Merchs bij Discords.nl
Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art (Nick; Ariane) en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.
Je kunt ook toffe combi's maken... The Beatles 'Let It Be' in de mix met de John L PolonaPolona mok.. Of die Okimono 'I Will Survive'-shirt van Ivo van de Grift met het gelijknamige singletje van Gloria Gaynor.

Voordeel Albums bij Discords.nl
Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.
Zo vind je er onder meer '@ Artone Studio' van Indian Askin, 'The King Of Soul' van Sam Cooke en 'Inside The Dream Machine 1993' van The Smashing Pumpkins. Leuk voor een avondje indie-soul-grunge

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.
Deze week zijn er zeven nieuwe binnenkomers en dus ook zeven albums die uit de Top 33 vallen. Deze week hebben we met Fleetwood Mac's 'Rumours' een nieuwe nummer 1. Sterkste stijger is Paolo Nutini met 'Last Night In The Bittersweet'. Verder zien we vooral beneden in de lijst beweging. Opvallende 'uitvallers' zijn Taylor Swift (Midnights) en Amy Winehouse (Back To Black). Phoebe Bridgers (Punisher), Cigarettes After Sex (Cry) en Pearl Jam (Ten) zagen we er al vaker in en uit vallen.
Opnieuw in de lijst vind je The Cure met 'Wish', Pink Floyd met 'The Dark Side Of The Moon', Tame Impale met 'The Slow Rush', Mac Miller met 'Swimming', Lady Gaga met 'The Fame' en Abba met 'Gold'. Er is maar één echte nieuwe binnenkomer: Juice WRLD met 'Goodbye & Good Riddance'.
Taylor Swift mag best weer wat beholpen worden. We hebben het toppe 'Midnights' nog in een knappe, jade groene, een bloed maan oranje, een mahonie bruine en een maansteen blauwe editie liggen. Grijp je kans en spaar ze allemaal :-))