BLOG #26 - Valantijn bij Discords.nl

Valentijn bij Discords.nl
Kom bladeren bij ons in de CD- of LP-bakken als je op zoek bent naar een origineel Valentijnscadeau. En wanneer Bullet For My Valentine of My Bloody Valentine teveel de donkere kant op gaan, onderstrepen deze Barry Whites, deze ‘Zeg het met’-Okimono-shirt of deze robuuste stereomeubel van Altar Audio Furniture misschien meer jouw gevoelens voor je (geheime) lief.

Banners bij Discords.nl
Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Nieuw bij Discords.nl
De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

Soms kies je voor een multigangenbanket met ’s werelds allerbeste wijnen. Soms wil je de vettigste, burger die je kunt vinden en hem heerlijk wegspoelen met een koel blikje bier. Het titelloze album van Bad Nerves is het muzikale equivalent van zo’n fastfoodfeest. In minder dan een halfuur wordt een dozijn heerlijk rammelende punkrock over je heen gestort. Helemaal in de geest van de Ramones. Baby Drummer wordt zelfs ingeluid met '1-2-3-4’!

This Is Why’ van Paramore is een triomf van een herboren band. Het zesde album van het trio is kraakhelder, krachtig en wervelt. Voor elke explosieve riff zijn er krullende zanglijnen en licht psychedelische vullers. Na een turbulente reis met talloze line-upwisselingen lijkt Paramore eindelijk op de bestemming aan te komen: een generatiebepalende band die niet alleen herinnerd wordt om diens epische meezingers, maar ook gedurfde warmte!

Met haar langverwachte opvolger ‘Raven’ is Kelela klaar om opnieuw te beginnen. Meer dan 5 jaar na haar verbluffend provocerende debuut ‘Take Me Apart’ betreedt de R&B-singer/ songwriter nieuw territorium: minder vulkanische beats, meer minimalisme; even spannend en charmant; en muzikaal volwassener. Muziek, vol verlangen, pijn, lust en verdriet; een komeet; een diamant; een parfum; een liefdesbrief; een orchidee!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de golvende triphop op ‘Nowhere Near The Sky’ van The Jordan (een soloproject van Caroline van der Leeuw (Caro Emerald)); de glitter gouden live-set op ‘Grrr! Live’ van de Rolling Stones; de jolige psychedelische rock op ‘The Future Is Your Past’ (met kleurpotloden) van Brian Jonestown Massacre; de baanbrekende, depressieve, alt-rock, donkerte op ‘Nightly Disease’ van Madrugada; de felle terug naar de oorsprong dance op ‘Old Skool’ van Armin van Buuren; de uitzonderlijk geremixte industrial-metal op ‘Recoded’ van Fear Factory.

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.
City And Colour; voor een warme dosis singer-songwriter-droefheid en liefde.Altin Gun; voor een portie nieuwerwetse Anatolische rock. Weval: voor extatisch dansbare en stuwende electronica.
En klik uiteraard ook even op de re-issues van die geweldige shoegazers van Ride. Eind maart worden 'Nowhere' en 'Going Blank Again' verwacht!

Merchs bij Discords.nl
Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art (Nick; Ariane) en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.
Je kunt ook toffe combi's maken... 'The One From Outer Space' PolonaPolona mok in de mix met de hyperdimensionele jazz van Comet Is Coming... Of die 'Bullet The Blue Sky'-shirt met 'The Joshua Tree' van U2.

Voordeel Albums bij Discords.nl
Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.
Zo vind je er onder meer de 10"-es 'A House For Thee' van John Coffey, 'The Curse' van Agnes Obel en 'My Honest Face' van Inhaler. Leuk voor een avondje hardcore-singer/ songwriter-indierock!

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.
Deze week zijn er (alweer) zeven nieuwe binnenkomers en dus ook zeven albums die uit de Top 33 vallen. Fleetwood Mac's 'Rumours' blijft lekker op nummer 1 staan. We hadden Doe Maar’s ‘De Beste’ weer op voorraad, dus die stormt weer stevig naar boven. Verder zien we vooral beneden in de lijst beweging. Opvallende 'uitvallers' zijn Haunted Youth (Dawn Of The Freak), Taylor Swift (Folklore) en Mac Miller (Swimming). Juice WRLD (Goodbye & Goodriddance) had vorige week even een opleving, maar valt nu helaas weer over het randje.
Opnieuw in de lijst vind je (zoals gezegd) Doe Maar met ‘De Beste’ en Paolo Nutini met ‘Sunny Side Up’. We hebben nu meer echte nieuwe binnenkomers: Stormzy met ‘Heavy Is The Head’, Ariana Grande met ‘Sweetener’, Bruce Spingsteen met zijn ‘Greatest Hits’, Coldplay’s ‘Music Of The Spheres’, de titelloze Rammstein en A Tribe Called Quest met ‘People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm’. Kortom, een opvallende mix van hip hop, pop, rock en metal.
Over onwaarschijnlijke combinaties gesproken… We hebben de soundtrack van Judgment Night vooraan in de bakken staan. Benieuwd naar een mash-up van Cypress Hill x Sonic Youth of De La Soul x Teenage Fanclub. Kom luisteren!