BLOG #27 - Record Store Day bij Discords.nl

Record Store Day bij Discords.nl

Zaterdag 22 april staat Record Store Day 2023 op de rol. Dat duurt nog even. Om de tussentijd te overbruggen hebben wij de RSD-backlog uit de winkel in één platenbak (en webshop-collectie) verzameld. Kom eens kijken of klik hier. Misschien vind je een plaat die jouw collectie (nog) completer maakt?

Hier onder vind je een overzicht van al het moois dat RSD 2023 voor jou in petto heeft. Onze bestellijst is in de maak. Suggesties? Laat het ons weten!

Banners bij Discords.nl
Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Nieuw bij Discords.nl
De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

De Vlaamse rockers van dEUS begonnen als een progressieve, genre-schotten-intrappende-alles-kan-nineties-band. Later werden ze big indie en maakten ze grote, meeslepende breedbeeldnummers. Hun eerste nieuwe album in meer dan 10 jaar 'How To Replace It' laat een hernieuwde band horen. Onverschrokken en onbevreesd met heerlijk smerige gitaarklanken!

De Canadese singer-songwriter Andy Shauf staat bekend om het neerzetten van rijke, op zichzelf staande, muzikale werelden. Zijn nieuwste 'Norm' is zijn meest ambitieuze album tot nu toe. Bij de eerste luisterbeurt hoor je een prachtig geproduceerde verzameling folk-fictie. Luister nog een keer en er ontvouwt zich een weelderige, griezelige suite over verlies en onbeantwoorde liefde. Alweer een imposant album!

Als we even vergeten dat frontman Hewson de zoon van Bono is, is Inhaler een typische indierockband: vier leden, een hartenbrekende zanger en liedjes over jongvolwassenheid aangedreven door gitaren en bravoure. Op hun gestroomlijnde, tweede album 'Cuts & Bruises' hoor je het eigen geluid van het Ierse viertal ontwikkelen. Toppe power-pop met een randje!

Er is nog veel meer moois waarin je kunt grasduinen. Zoals de pop-rock-ballads op ‘V’ van Navarone; de ongecompliceerde, pretentieloze charme op ‘Trustfall’ van P!nk; de eerlijke, ontwapenende indiepop op ‘Beginnings’ van Girl In Red; de onweerstaanbare mix van funk, soul en psychedelica op het debuut van The Budos Band; de speelse, pure en haast moeiteloze raps op ‘MM..Food’ van MF Doom; de sprankelend hippe, aanstekelijke indiedisco op ‘It's Blitz’ van Yeah Yeah Yeahs.

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.
Type O Negative; voor spokende gothic-rock met zompige fuzz-riffs. Elton John; voor de aankondiging van een flamboyante rock-super-ster. Voila: voor een zomerse dosis formidabele chansons.

 

Merchs bij Discords.nl
Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van OkimonoBandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art (NickAriane) en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.
Je kunt ook toffe combi's maken... 'Bob the positive one' PolonaPolona mok in de mix met de klassieker Kaya... Of een concert-foto van Triggerfinger's Ruben Block met een 12" van 'The One'.

Voordeel Albums bij Discords.nl
Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.

Zo vind je er onder meer de 'Charlie Parker Plays Cole Porter', een 12" van Prince's 'Sign O The Times' en 'Thank You Lucky Star' van Beach House. Leuk voor een avondje koperen-funky-droom-pop!

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week zien we een stevige vernieuwing van de lijst: tien nieuwe binnenkomers en dus ook tien albums die uit de Top 33 vallen. Fleetwood Mac's 'Rumours' blijft op nummer 1 staan. We hadden The Cure’s ‘Wish’ weer op voorraad, dus die stuift weer naar boven. Verder is vooral beneden in de lijst beweging. Opvallende 'uitvallers' zijn Calvin Harris (Funk Wav Bounces Vol.1), Lana Del Rey (Ultraviolence) en de soundtrack van het vierde seizoen van Stranger Things.

Opnieuw in de lijst vind je Taylor Swift met ‘Folklore’, Cigarettes After Seks met ‘Cry’, Coldplay met Parachutes, Juice WRLD met ‘Goodbye & Good Riddance’, Elvis Presley met ‘His Ultimate Collection’ en Mac Miller met ‘Swiming’.
Echte nieuwe binnenkomers zijn: Arctic Monkeys met ‘Favourite Worst Nightmare’, Yes met ‘Fragile’ en Kendrick Lamar met ‘Good Kid, M.A.A.d City’.

Dat Rammstein helemaal niet meer in de Top 33 staat, is nog niet voor gekomen. Even pluggen dus. We hebben veel tofs van deze vuurvreters in huis!