BLOG #31 - Aftellen bij Discords.nl

Aftellen bij Discords.nl

Op zaterdag 22 april is het Record Store Day (RSD). Uiteraard vieren wij dit (internationale) feest van de platenzaak mee! De RSD-posters hebben een prominente plek in onze etalage. Veel van de bijzondere albums, die speciaal voor deze dag verschijnen, zijn besteld. En samen met de landelijke RSD-organisatie broeden wij op een aantal hele toffe instore-optredens. Reserveer 22-4 dus en tel met ons af! Volg ons op de Discords.nl facebook- en instagram-pagina’s en houdt de blogs op de website in de gaten voor nieuwtjes.

Om de tussentijd te overbruggen hebben wij de RSD-backlog uit de winkel in één platenbak (en webshop-collectie) verzameld. Kom eens kijken of klik hier. Misschien vind je een plaat die jouw collectie (nog) completer maakt?

Vergeet ook niet de instore van Pieter Douma en Dorkus Maximus op zondag 26 maart a.s. in de winkel aan de Lange Hezelstraat 32 te Nijmegen. Jazz in de mix met rhythm ’n blues, rock, funk, ambient en americana. Dat belooft mooi Thelonious Monk feestje te worden!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

De afgelopen decennia heeft de Franse synth-tovenaar M83, ook wel bekend als Anthony Gonzalez, enkele van de meest opwindende alternatieve dansvloerkrakers gemaakt. ‘Altenatieve’ omdat er altijd lekkere lagen dreampop en shoegaze doorheen klonken. Op het prachtige, negende album ‘Fantasy’ komen die lagen nog meer aan de oppervlakte: nog steeds de kenmerkende M83-oorwurmen; licht als een kussen; diep als een oceaan; heerlijk meeslepend!

De Britse poprockband You Me At Six is al meer dan tien jaar een vaste waarde in het emo-universum. Hun achtste album ‘Truth Decay’ staat weer bol van krachtige You Me-knallers met klimmende refreinen, catchy riffs en angst-gedreven bruggen. Een beproefde formule. ‘Truth Decay’ begaat geen experimentele paden en is dan ook geen vernieuwende plaat. Het is een meer dan solide toevoeging aan de discografie van de band en dat is zeker geen slechte zaak!

Racing The Storm’ is de tweede samenwerking tussen het Belgische duo Aarich Jespers en Kobe Proesmans (bekend als The Colorist Orchestra) en de IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini. Hun collectieve creativiteit voelt als een rijke samensmelting van bijna elk genre dat je kunt noemen. Het nummer ‘Hilton’ is daar misschien wel het beste voorbeeld van: de zang van een popsong, de bas van een moderne hiphoptrack, de electronische achtergrondlagen van een ambient soundscape. De verschillende muzikale achtergronden van het trio smelten allemaal samen om weelderige, levendige nummers te maken, tot de rand gevuld met op elkaar gestapelde instrumenten, terwijl de samenhang wordt behouden. Knap werk!

Er is nog meer moois waarin je kunt grasduinen. Zoals de toppe live registraties van Europese optredens van The Smile; de zomerse festival springers op 'Passing Through' van Chef'Special; en de herbewerkt klassiekers van U2 op 'Songs Of Surrender'.

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Maar omdat we deze week niet zoveel nieuws te melden hebben vind je hier onder twee toppers die je nu gewoon bij ons kunt kopen :-))

Nikki Lane; voor catchy alternatief rockende country (de productie was dan ook in handen van Josh Homme (Queens Of The Stone Age)). Young Fathers: voor grensverleggende en betoverend soulvolle pop.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Een Okimono (to the) Max shirt in de mix met Queen's 'A Day At The Races'!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.

Zo vind je er onder meer 'The Cormorant I' van San Fermin (in black & white swirled vinyl) en 'Circle Of Love' van The Steve Miller Band.

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week tien nieuwe binnenkomers en dus ook tien albums die uit de Top 33 vallen. 'AM' van Arctic Monkeys blijft nummer 1. Paolo Nutini's 'Last Night In The Bittersweet' is aan het dalen. Hardste stijger is Elvis met zijn Ultieme Collectie. Uitvallers zijn albums die lang in de Top 33 stonden: o.a. Lana Del Rey met 'Ultraviolence' en Taylor Swift met 'Midnights'. Kendrick Lamar krijgt ook klappen. Zowel 'Good Kid...' en 'To Pimp A Butterfly' vliegen er uit.

Opvallende nieuwkomers zijn: The Strokes met 'The New Abnormal', Lauryn Hill met 'The Miseducation of...' en The Neigbourhood met het gelijknamige album.

'Love, Death & In Between' van Dewolff is weer terug in de Top 33. Hij is nog op voorraad. Dus grijp je kans!

En vergeet ook niet naar 'Anarchist Gospel' van Sunny War te luisteren. Heerlijke rootsy folk-punk!