BLOG #38 - Festivals en meer

Festivals bij Discords.nl

Vorig jaar rond deze tijd kochten wij, als startende platenzaak, voor het eerst serieus nieuw vinyl in. We keken naar de line-up van zomerfestivals voor inspiratie. Dat is ons meer dan goed bevallen... En daar pakken we dit jaar dan ook weer lekker op door!

Nu Record Store Day en Koningsdag er op zitten, start het warmlopen voor onder meer Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole.

Maar allereerst tellen we af naar Sonic Whip 2023 op 5 en 6 mei in Doornroosje. King Buffalo's Repeater wordt grijs gedraaid. Slift, Lowrider en andere stoner rockers zijn besteld. Snel eens kijken welke platen er nog meer in de dozen zitten :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

Zo troffen wij met 'Gotcha! Gotcha! Gotcha!' van (wie anders) Gotcha een gelimiteerde RSD 2023 nazending aan. Stuiteren we nog na op de garagerock van Bongloard, die vorige week een instore set in de winkel neerzette. Huppelen we vrolijk tussen de platenbakken op 'Tweede Kamer' van Sophie Straat. Genieten we van het betoverende 'Extreme Witchcraft' van Eels, waarin E zijn electrische gitaar weer eens lekker laat rammelen. Blazen we uit op de sprankelende indiepop van Billie Marten op 'Drop Cherries'. Staan we versteld van de kwaliteitsjazz op het debuut 'Shimmer' van (het Nijmeegse) Meika. Draaien we om het af te leren nog wat Coltrane. En kunnen we niet wachten om de soundscapes van Bonobo op 'Migration' en de electro-rock van Soulwax op 'Any Minute Now' op de draaitafel te leggen.

Maar we worden verleid om eerst met The Wombats op Joy Division te dansen en aansluitend de nieuwe 'First Two Pages Of Frankenstein' van indiehelden The National te luisteren. Volgens sommigen hun beste album in tien jaar. En dat kunnen wij bevestigen. Pik hem op voordat de knalrode edities op zijn!

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.

Sticks: voor heerlijke in-je-smoel Nederhop. Alison Goldfrapp: voor een glampop-eerbetoon aan de dansvloer. Overmono: voor broederlijke break-beats en enthousiaste electronica. Stone Temple Pilots: voor een repress van klassieke snelweg-liefdes-liedjes. The Heavy Heavy: voor psychedelische pop met uitbundige harmonieën en fuzzy gitaren. Lewis Capaldi: voor pakkende singer-songwriter Alarmschijven.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een 'Janis, the free one' Polonapolona-mok in de mix met (een near-mint-tweedehands) ‘Pearl’ van Joplin (van reisgenoot Peter; klik hier voor zijn collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.

Zo vind je er onder meer de proggy-funk-rock 12" ‘Eminent Sleaze' van Steven Wilson en het breekbare 'Love And Terror In The Wilderness' van Nina Nielsen.

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week tien nieuwe binnenkomers en dus ook tien albums die uit de Top 33 vallen. 'AM' van Arctic Monkeys blijft stevig op nummer 1 staan. Harry Styles met 'Harry's House' staat nog steeds op plek 2. Record Store Day brengt veel nieuwelingen: Taylor Swift met 'Folklore: The Long Pond Studio Sessions', Doe Maar met 'De Limmen Tapes', Urban Dance Squad met 'Hollywood (Live)' en London Grammar met 'If You Wait'. Verder zien we dat de nieuwe albums van Metallica, Spinvis en dEUS het lekker doen.

Jammer dat Snelle en Young Gun Silver Fox er nipt uitvallen. Geef ze een duwtje om de illustere 33 weer te bereiken!

Sampa The Great hebben we helaas nog niet in de lijst zien staan. Dat wordt wat ons betreft eens tijd! Luister maar naar 'As Above, So Below' of haar bijdrage aan 'Where I’m Meant To Be' van Ezra Collective. Allebei fantastische hip-hop-jazz-soul albums!