BLOG #39 - Update webshop en meer

Discords.nl webshop vernieuwd

Altijd tof om enthousiaste reacties van bezoekers en reisgenoten te krijgen over de Discords.nl winkel en webshop. Helemaal als er actief wordt meegedacht en -gedaan om de ervaring nog beter en leuker te maken!

Wij hebben alle verbeterideeën voor de webshop verzameld en de afgelopen week de site onder handen genomen. Op de eerste pagina vind je nog steeds de tegels van de verschillende muziekdragers, maar als je daarop klikt ga je nu direct naar de nieuw verschenen, de voor te bestellen, de laatst toegevoegde en de voordeel LP's, CD's en Singles. Zowel voor nieuw als tweedehands!

Je kunt ook gemakkelijk swipen door het gekleurde vinyl, de bijzondere box sets en gelimiteerde edities. Als je wilt kun je ook per genre door de collecties struinen. We hebben nog wat slagen te maken (bij sommige genres moeten we sub-genres introduceren), maar we hopen dat je er nu ook al blij mee bent :-))

We horen graag wat jij er van vindt!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

Zo werd 'Subtract' van Ed Sheeran geleverd en sluiten we zijn tien jaar durende, wiskundige album-serie af met alweer een knappe verzameling pakkende, persoonlijke songs over verdriet, pijn en verlies. Ook 'Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume' van Yves Tumor staat bol van introspectie. Heerlijk avontuurlijk luisteren is dit. Moeiteloos zet de alt-rock superster talloze genres naar diens hand. 'Glorious Game' van El Michels Affair is gewoon een lekkere hip hop plaat met rauwe lyrics, retro grooves en stuwende beats. Bij het openen van de post stuiten wij ook op een aantal oudere albums. Op 'Plastic Beach' weten de Gorillaz weer knap obscure pop te produceren. We draaien de heerlijk soulvolle 25th anniversary reissue van 'What's The 411?' van Mary J Blige. We luchtgitaren op de bluesrock op 'Shake Your Money Maker' van The Black Crowes. We sluiten onze ogen om de Franse electro-droom-pop op 'Moon Safari' van Air te beleven. En we ronden de draaibeurt af met de klassieker 'Signals' van uber-progrockers Rush.

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.
Sticks: voor heerlijke in-je-smoel Nederhop. De Staat: voor ver-surfte, ver-reggaede en ver-hiphopte versies van eigen nummers. Arlo Parks: voor eigenzinnige indie-electronic-folk-pop. Sleep Token: voor melodieuze, progressieve metal.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Luister naar Lady Gaga voor schaamteloos meedogenloze voorhamer-pop; naar White Stripes voor emmers vol gefrituurde gitaar-crunch; naar Stromae voor verbazingwekkende baanbrekers; naar Amy Winehouse voor een krachtige, unieke en ongeëvenaarde stijl; naar The National voor spetterende melancholie; en naar Black Sabbath voor epische riffkrakers!

Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een 'Bob, the positive one' Polonapolona-mok in de mix met (een very-good-plus-tweedehands) ‘Rastaman Vibration’ van Marley (van reisgenoot Renate; klik hier voor haar collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.

Zo vind je er onder meer de dromerige, electronische bubbel-soul op ‘United Crushers' van Poliça en het warme, rustgevende en oprechte 'Flying Dream 1' van Elbow.

Nog een paar tips

Met Record Store Day 2023 kregen we veel tofs in de winkel. Er staan nog diverse mooie titels in de bakken. Wij voelen een sterke drang om deze albums zelf aan te schaffen als jij ze niet oppikt :-))

Zo stelde Beastie Boys' Mike D een obscure Braziliaanse 7" boxset samen; is '200% Dynamite' misschien wel één van de lekkerste funk/ soul/ reggae verzamelaars van Soul Jazz; is deze picture disc van de Violent Femmes klassieker een ernstige must-have; en draai je 'Look Me In The Eye Sister' op 'Black Light' van Groove Armada waarschijnlijk net zo grijs als wij deden. Klik snel door!