BLOG #40 - K-POP en meer

K-POP bij Discords.nl

K-POP of (Zuid-)Koreaanse Pop is een genre waar we aanvankelijk minder in thuis waren bij Discords.nl. Maar door er in de winkel mee te experimenteren en er met verzamelaars van al die speciale uitgaven, bandplaatjes, posters en andere merchs over sparren, beginnen we er veel meer gevoel voor te krijgen. Zeker nu een paar van die verzamelaars zich opwerpen om als reisgenoot mee te denken over het in te kopen assortiment. Echt top!

Er gaat een wereld voor ons open :-)) Klik hier voor de K-POP-collectie.

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit! Hier onder alvast een paar highlights...

Zo troffen wij deze week 'Black Cat John Brown' van Alamo Race Track bij de poststukken aan. Een mooie 180 grams, wit vinyl reissue van een collectie sprankelende (soms Beatlesque) indiepopsongs uit 2006. Ook The Cult is aan het herpersen. De reissue van de klassieker Love draaien we alweer een paar maanden in de winkel. Deze week leggen we de dubbelaar 'The Cult' op de draaitafel. Lekkere glamrock!

Ook met de nieuwe 'The Love Invention' van Alison Goldfrapp is het heerlijk 'glammen', maar dan op de discovloer! De 'Tenkiller Motion Picture Soundtrack' van noise-rockers Chat Pile is andere kost. Tenkiller is een low-budget drama over een tiener in een machinewerkplaats die met dood en geweld te maken krijgt. De soundtrack is geen filmscore, maar een verzameling songs waarin Chat Pile de noise overtuigend afwisselt met (rammelende) country rock!

We kregen ook twee knappe picturediscs binnen voor de fanatieke verzamelaar. Van modkoning Paul Weller draaien we het kleurrijke en stijlvolle 'Fat Pop'; en van R.E.M. de vormende indie-rock EP 'Chronic Town'. We ronden de draaibeurt af met de verzamelaar 'Reggae Collected' om de zon achter de wolken vandaan te krijgen en de laatste van Lana Del Rey. Top dat we die weer op voorraad hebben!

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hier onder alvast een paar highlights.

Leftfield: voor stompende 90s big-beat. The Lemonheads: voor perfect sjofele gitaarpop. Fred Again.. & Brian Eno: om heerlijk in trance te komen.

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Luister naar Lana Del Rey voor onthullende parel-pop; naar De La Soul voor slimme, scherpe, dwaze, provocerende, speelse en uitbundige rap; naar Pixies voor invloedrijke, brandbare slapstick-rock; naar Daft Punk voor baanbrekende, universele electro-pop; naar Tina Turner voor 'simply the best'; naar Stoner Rock voor 'make fuzz not war'! 
Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een 'John, the imaginative one' Polonapolona-mok in de mix met (een very-good-tweedehands) ‘Imagine’ van Lennon (van reisgenoot Jeroen; klik hier voor zijn collectie). Zoals een Okimono 'Press Record & Play'-shirt in de mix met (een near-mint-tweedehands) ‘Shake Your Thang’ 12" van Salt-N-Pepa (van reisgenoot Perry; klik hier voor zijn collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent.

Zo vind je speciaal voor moederdag en om te oefenen voor Dag van het Levenslied op 14 mei in Nijmegen ‘His Ultimate Collection' van Frans Bauer en 'Gewoon André' van André Hazes.

Nog een paar tips

Bij de update van de webshop introduceerden we de mogelijkheid om op genre te selecteren. Zo vind je er o.a. deze uitgebreide jazz-collectie. Ook daar staan prachtige albums tussen. Luister eens naar 'Nocturne' van Alfa Mist of de RSD 2023 special 'Live In London' van Arooj Aftab. En als je enthousiast bent... wacht niet te lang. We hebben er van elk 1 :-))