BLOG #55 - Kikke bands tussen de platenbakken en meer

Pinguin Hotspot Nijmegen

met FEMME FUGAZI & LIQUID MOLLY

Vanmiddag (2-9) vanaf (ongeveer) 15.00 uur staan Femme Fugazi en Liquid Molly tussen de platenbakken bij Discords.nl aan Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen!

Femme Fugazi combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. Femme Fugazi is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/ post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen Metz en Idles. De band speelt pas sinds 2022 samen, maar heeft in een kort tijdsbestek al vele mensen kunnen imponeren; zo werd de band geselecteerd voor Popronde en Booster Festival (hét showcasefestival van Overijssel en Gelderland), staan ze op Sniester en Valkhof Festival, verzorgen ze het voorprogramma voor internationale acts als Wolfmother en delen ze veelvuldig het podium met opkomende bands als 4B2M en Bongloard.

Liquid Molly is een Belgische rockband die muziek speelt van voor de geboorte van de bandleden. Liquid Molly laat zich inspireren door muziek uit de jaren 90, wat ook meteen een groots en internationaal geluid creëert. De energie van hun liveshows maakt het bijna onmogelijk om stil te blijven staan.

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij bij de postpakketten 'Plastic Hearts' en 'Endless Summer Vacation' van Miley Cyrus aan. Maar ook het ruigere werk op 'Back To The Water Below' van Royal Blood. Kregen we Sef's nieuwste album 'Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag' en zijn 'De Leven' van vorig jaar. Breiden we het assortiment psychedelische rock uit met 'Brain Cycles' en 'Radio Moscow' van Radio Moscow. Springen wij door de winkel op de indiepop van Broncho op 'Bad Behaviour'. En om alvast in de stemming te komen voor de aanstaande Popronde haalden wij het heerlijke album 'Black Heart' van Inge Lamboo in huis.

Popronde Nijmegen

met INGE LAMBOO, JAMES BURKI en PANDA NOIR

Op zaterdagavond 9 september staan Inge Lamboo (20.30 uur), James Burki (21.45 uur) en Panda Noir (23.00 uur) tussen de platenbakken!

Inge Lamboo schrijft power anthems. Ze leerde zichzelf gitaar, piano, drums en bas spelen. Haar tweede single, Black Heart, werd Veronica's Oorkonde. Direct na het verschijnen van haar debuutalbum, ging Inge op tournee met Nightwish-zangeres Floor Jansen. Afgelopen winter stond ze ook in het voorprogramma van Orange Skyline.

James Burki maakt gelikte popsongs en grootste rockanthems. Na een succesvolle samenwerking met EDM artiest NCT, die de band miljoenen streams opleverde, heeft de band aan haar debuutalbum gewerkt. Op 20 oktober 2023 lanceert de band haar debuutalbum 'Modern Melancholy' met een albumrelease in Paard.

Panda Noir maakt indiepop met invloeden van rock en alternative. Ze schrijven over dromen en avonturen, over op je bek gaan en jagen naar het eeuwige geluk. Afgelopen jaar stonden ze in de finale van de Amsterdamse Popprijs. 2023 trappen ze af met de release van hun debuut EP ‘Failed Being Wise’ en bijbehorende voorjaarstour (o.a. support Orange Skyline).

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Alvast een paar highlights. Check in de playlist hier onder de nieuwe singles van Courtney Barnett, Public Service Broadcast, Baroness, Carly Rae Jepsen of Tyler Childers. Of loop vast warm voor de reissue van Prince's Diamonds & Pearls!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.   

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een vrolijk 'The Loud Zeppelin Band, the ones with really tight pants'-schaaltj in de mix met een 2e hands (very-good-plus) 'In Through The Out Door' van die band met die te strakke broeken (van reisgenoten Dolf; klik hier voor hun collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de Summer Sale collecties te kijken: 10% korting en 20% korting.

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jou agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse playlist of mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Zo draaiden wij songs van: The Cars - Heartbeat City; Sault - 5Death In Vegas - Scorpio Rising; en The Liminanas - Shadow People. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))