BLOG #56 - Popronde Nijmegen tussen de platenbakken en meer

Kom naar Discords.nl voor Popronde Nijmegen!!!

met INGE LAMBOO, JAMES BURKI & PANDA NOIR

Vanavond (9-9) vanaf 20.30 uur staan Inge Lamboo (20.30), James Burki (21.45) en Panda Noir (23.00) tussen de platenbakken bij Discords.nl aan Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen!

Inge Lamboo schrijft power anthems. Ze leerde zichzelf gitaar, piano, drums en bas spelen. Haar tweede single, Black Heart, werd Veronica's Oorkonde. Direct na het verschijnen van haar debuutalbum, ging Inge op tournee met Nightwish-zangeres Floor Jansen. Afgelopen winter stond ze ook in het voorprogramma van Orange Skyline.

James Burki maakt gelikte popsongs en grootste rockanthems. Na een succesvolle samenwerking met EDM artiest NCT, die de band miljoenen streams opleverde, heeft de band aan haar debuutalbum gewerkt. Op 20 oktober 2023 lanceert de band haar debuutalbum 'Modern Melancholy' met een albumrelease in Paard.

Panda Noir maakt indiepop met invloeden van rock en alternative. Ze schrijven over dromen en avonturen, over op je bek gaan en jagen naar het eeuwige geluk. Afgelopen jaar stonden ze in de finale van de Amsterdamse Popprijs. 2023 trappen ze af met de release van hun debuut EP ‘Failed Being Wise’ en bijbehorende voorjaarstour (o.a. support Orange Skyline).

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij 'Sterrenlopen' van Wende en 'Mid Air' van Romy tussen de poststukken aan. Maar o.a. ook 'Be My Reactor' van Eut, de soundtrack/ soundscape 'End Of The Day' van Courtney Barnett, de nieuwe 'Eat The Worm' van Jonathan Wilson, 'Salt' van Half Moon Run, 'Rumours Live' van Fleetwood Mac en een paar toffe Live bij Dynamo Open Airs: Kreator, Pantera en Soulfly.

 

Terugblik Pinguin Hotspot Nijmegen 2-9-2023

Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Pinguin Radio de Penguin Showcases. Hét podium waar opkomende artiesten zich kunnen presenteren aan een (professioneel) publiek van pluggers, bookers, managers en journalisten. De Pinguin Hotspots zijn de voorrondes van deze showcases.

Op zaterdag 2 september maakten de bezoekers van Discords.nl en wij kennis met FEMME FUGAZI en LIQUID MOLLY. En wat een toffe verrassingen waren dat!

Femme Fugazi traptte af met stuiterend, manische garagerock. Rake drums, klepperende bassen, jengelende gitaarplonks en heerlijk galmende, declamerende zang. Uiteraard werd de ode aan Gerard Joling gespeeld. Onze favoriet is de nieuwste single 'Paula'. Wat een plaat! Mocht je ze gemist hebben; check ze bij Popronde Nijmegen!

Toen de jongens van Liquid Molly ons 's ochtends lieten weten in de bandbus te stappen, realiseerden wij ons pas hoe ver Belgie ook kan liggen (Gistel vlakbij Brugge) :-/ Dat een lange rit ook lekker oplaadt hebben wij gemerkt: wat een energie; wat een stem; wat een vet, vol grunge geluid brengen deze jonge gasten. Check vooral de single 'Consequences' en houdt ze in de gaten!

Dank Femme Fugazi, Liquid Molly en het team van Pinguin Radio voor (weer) een toppe Pinguin Hotspot Nijmegen! Dank bezoekers en publiek voor het enthousiasme klappen en de leuke reacties!

Blok zaterdag 7 oktober in jouw agenda voor de volgende Pinguin Hotspot Nijmegen!

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Wij zijn de lijst aan het aanvullen en hebben er uiteraard de onlangs aangekondigde 'Hackney Diamonds' van The Rolling Stones tussen staan. Deze is zowel op hip transparant als klassiek zwart vinyl te pre-orderen!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een ode-aan-digitale-nostalgie-'Pac Invaders'-shirt in de mix met de 2e hands (very-good) Acid-Techno-verzamelaar 'Post Acid Crash' (van reisgenoot Perry; klik hier voor zijn collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de Summer Sale collecties te kijken: 10% korting en 20% korting. Eén van de mooie aanbiedingen van deze is week is de 10th Anniversary Expanded Edition van 'Night Visions' van Imagine Dragons. Maar € 19,95 voor dit dubbelalbum! 

  

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jou agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse playlist of mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Zo draaiden wij songs van: 'Let's Stick Together' van Bryan Ferry; 'ATW' van All Them Witches; 'Kiwanuka' van Michael Kiwanuka; en 'Satis Factory' van Mattiel. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))