BLOG #8

In de vorige blog berichtten wij over de updates van de website en de wisselingen van de diverse collecties in de winkel. Met reden, want het Discords.nl assortiment groeit!

Nieuw binnen
Allereerst zijn er uiteraard weer de wekelijkse nieuwe binnenkomers. Behalve de betoverende God Save The Animals van Alex G, de bitterzoete Older van George Michael, de mysterieuze Sahar van Tamino en de donkere Dirt van Alice In Chains zijn er nog heel veel. Formentera van Metric bijvoorbeeld. Hun krautrock-opener Doomscroller komt echt lekker binnen!

Brute Band Tees
Onze facebook-volgers is het vast niet ontgaan. Sinds deze week hebben we ook toffe pop, hip hop en rock band t-shirts. Zelf hebben wij er al een paar weggekaapt (die van Lou Reed en Pearl Jam), maar jouw favoriete artiest of band zit er vast nog bij. En anders gewoon even mailen. Dan bestellen we hem voor je.


Reisgenoot Matthieu
Deze week verwelkomen we een nieuwe reisgenoot. Matthieu brengt bijna 900(!) tweedehands albums in. Vooral klassieke muziek, dus een enorme uitbreiding en verbreding van de collectie. Met cello-suites van Bach en viool-sonates van Brahms tot piano-concerten van Beethoven en opera's van Verdi. Vaak nog in hele knappe boxsets ook!
Naast deze klassieke klassiekers troffen we ook tal van Franstalige parels aan. De 1969 release van Serge Gainsbourg en Jane Birkin met ondermeer "Je t'aime… Moi non plus" hebben we een speciale plek in de winkel gegeven. Kortom, ontdek Matthieu's collectie!

Trash Theory muziek-essays
Jullie kennen de reisgenoot-, en festival-collecties al. Maar we blijven experimenteren met nieuwe invalshoeken.
Toen we deze week de heruitgave van Alice In Chains' Dirt (op prachtig geel-vinyl) beluisterden, schoot die fascinerende muziek-essay "How grunge became grunge?" van het YouTube-kanaal Trash Theory ons te binnen. Wij hebben dit essay met verwijzingen naar artiesten en platen in onze collectie op de website staan. Scroll op de startpagina naar beneden en klik op de tegel "TT Grunge?".
En omdat we toch bezig waren, hebben wij er direct een tweede essay ingeplugd. Voor de Britpoppers onder ons is ook "How Manchester became Madchester?" zeer het bekijken en beluisteren waard!
We zijn benieuwd naar wat je er van vindt? Voegt het wat toe? Heb je nog tips? Mail naar info@discords.nl

Tot zover, voor nu. Vergeet niet naar de Discords.nl Top 33 best verkopende platen te kijken. Het blijft leuk om de stijgers, de dalers en de lijstbestormers te volgen :-))