BLOG #105 - Madchester-sound, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Festivalcollecties, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Madchester-sound

Wij zijn al een poos groot fan van het YouTube-kanaal Trash Theory. De fascinerende muziek-essays op dit kanaal prikkelen ons telkens weer om een diepe duik in onze collectie te nemen. Te zien en horen wat we in huis hebben en de collectie te verrijken met (voor ons) nieuwe ontdekkingen.

In november 1989 verschenen twee bands uit Manchester samen op Top of the Pops en het veranderde de indiemuziek voor altijd. De Madchester-sound was de fusie van jengelende gitaren en dreunende dansmuziek: groots, psychedelisch en funky. Artiesten als The Stone Roses, Happy Mondays, Inspiral Carpets, 808 State en The Charlatans overbrugden de muzikale genre-kloof.

Het is het verhaal van de botsing van punk en disco, hoe Manchester voor even het centrum van het muzikale universum werd. Check het essay HOW MANCHESTER BECAME MADCHESTER? En al die knappe platen in deze collectie :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de bijtende gitaren en dromerige alt-rock op 'Rotten Apples: Greatest Hits' van The Smashing Pumpkins aan; de introspectieve, rauwe post-grunge op 'Clay' van Creed; de oprechte en opbeurende poprock op 'Satellites' van The Script; de rijk gearrangeerde art-rock op 'Powder Dry' van Tim Bowness; de warme, soulvolle folk-rock op 'Long Way Home' van Ray Lamontagne; de nostalgische indie-folk op 'Eighty-Eight' van Wild Rivers; de levendige, pakkende indie-poppert 'Paradise State Of Mind' van Foster The People; de vurige en groovende hard-bop-jazz op 'The Gigolo' van Lee Morgan; de avontuurlijke, diepe post-bop-jazz op 'Juju' van Wayne Shorter; de pionierende electro-funk en hip-hop op 'Planet Rock' van Afrika Bambaataa; en de eigenzinnige, cartoony hip-hop op 'The Mouse & The Mask' van Danger Doom!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Festivals bij Discords.nl

Deze zomer is er weer een keur aan artiesten te ontdekken en te beleven op de Europese festivals. In onze Festival Collecties hebben wij de line-up van o.a. BEST KEPT SECRET, PINKPOP, ROCK WERCHTER, en DOWN THE RABBIT HOLE verzameld. Mis je nog platen van headliners? Of ben je vooral nieuwsgierig naar nieuwe podiumbestormers? Dit is je kans om ze in huis te halen!

Ook de collecties van LOWLANDS 2024 en PUKKELPOP 2024 staan voor jou klaar. Zo hoorden wij het gerucht dat Justin Timberlake Lowlands zou bezoeken. Wij hebben zijn groovy, laid-back country-soul-poppert 'Man In The Woods' op voorraad :-)) Verder natuurlijk ook de mix van kracht en kwetsbaarheid op 'Noodzakelijk Verdriet' van Froukje; de soepele, introspectieve R&B op 'Falling Or Flying' van Jorja Smith; de moderne grooves en krachtige soul-pop op 'I've Tried Everything But Therapy (Part 1)' van Teddy Swims; de betoverende, catchy pop op 'The Good Witch' van Maisie Peters; de gruizige, rebels hip-hop op 'Boy In Da Corner' van Dizzee Rascal; de verpletterende, intense post-metal op 'Mass VI' van Amenra; en de explosieve, melodieuze alt-rock op 'In Between Borderlines' van Ramkot!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals die knappe 'Elvis Aaron Presley' neo-pop-art van Nick Twaalfhoven in de mix met de 2e hands (Very Good-plus) 'Elvis Presley - The Rockin' Days' (van reisgenoot Ronald; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 14 augustus draaiden we onder meer Metallica's strakke cover van Black Sabbath's 'Sabbra Cadabra'; de opwindende '70 rockert 'Back Home' van Golden Earring; de lekker lompe electro-punkert 'It's The Magic' van Lip Critic; en de synthy post-punkert 'Changeling' van Simple Minds. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de rijk gearrangeerde, melancholische indie-pop op 'Kid Anymore' van het Nijmeegse The Psychedelic Birthday Party; en de harde, stuwende garagerockert 'Downwards' van Bongloard!