BLOG #106 - Noise-rock bij TOTP, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Festivalcollecties, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Noise-rock bij Top Of The Pops

Wij zijn al een poos groot fan van het YouTube-kanaal Trash Theory. De fascinerende muziek-essays op dit kanaal prikkelen ons telkens weer om een diepe duik in onze collectie te nemen. Te zien en horen wat we in huis hebben en de collectie te verrijken met (voor ons) nieuwe ontdekkingen.

Je kent het verhaal. Nirvana bracht eind 1991 ‘Smells Like Teen Spirit’ uit en alternatieve rock brak door in de mainstream. Maar hoe alternatief kan een band zijn en toch hoog in de hitlijsten terecht komen? Zie het verhaal van Therapy?
Toen ze in 1989 Noord-Ierland verlieten, sponsten ze metal, punk en industrial en verminkten ze dit tot glorieuze klodders mutanten-rock. Met de grillige nummers ‘Meat Abstract’, ‘Potato Junkie’ en ‘Teethgrinder’ trokken ze langzaam de aandacht van de Britse punks, metalheads en indie-kids, maar het duurde tot 1993 en de bubblegum-rock van ‘Screamager’ totdat ze ook het poppubliek meekregen.

Check het essay Therapy?: Alternative rock’s unlikeliest pop stars. En al die knappe platen in deze collectie :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de stadionwaardige alt-rock op de 4e langspelert 'Romance' van Fontaines D.C. aan; de aanstekelijke, groovy (tropische) dance-pop op 'Bread' van Sofi Tukker; de luchtige, speelse feel-good-pop op 'Short n Sweet' van Sabrina Carpenter; de sfeervolle, ambiente indie-pop op 'Loja' van Orlando Weeks; de experimentele, sonische (droom)landschappen op 'The Moon & The Melodies' van Cocteau Twins en Harold Budd; de fluweelzachte, soepele jazz op 'When I Look In Your Eyes' van Diana Krall; de surrealistische, jazzy J-pop op 'Mahōgakkō' van Hakushi Hasegawa; de agressieve beats en rebelse synths op 'Always Outnumbered Never Outgunned' van The Prodigy; de donkere electronische texturen op 'Romeo' van Sega Bodega; de meedogenloos energieke metal(core) op 'Viva The Underdogs' van Parkway Drive; en de mystieke, progressive-rock-reis op 'Pyramid' van The Alan Parsons Project!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Festivals bij Discords.nl

Deze zomer was er weer een keur aan artiesten te ontdekken en te beleven op de Europese festivals. In onze Festival Collecties hebben wij de line-up van o.a. BEST KEPT SECRET, PINKPOP, ROCK WERCHTER, DOWN THE RABBIT HOLE, LOWLANDS en PUKKELPOP verzameld. Mis je nog platen van headliners? Of ben je vooral nieuwsgierig naar nieuwe podiumbestormers? Dit is je kans om ze in huis te halen!

Tja... Het festivalseizoen zit er bijna op. Zelf hebben wij ter afsluiting MISTY FIELDS nog op de rol staan. Daarom hieronder highlights waar wij hard naar uitkijken: de explosieve, groovy fuzz op 'Flora Ocean Tiger Bloom' van Meatbodies; de hoekige (spoken-word) post-punkert 'Red Mile' van Crack Cloud; de relaxte, lo-fi indie-rock op 'Nothing Interesting' van Library Card; de urgente, stuwende post-punk op 'Careful!' van Deeper; de synth-gedreven indie-pop op 'Strange Disciple' van Nation Of Language; de zware met doom-beladen sludge-rock op 'Land Of Sleeper' van Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs!

Dan nog even een LOWLANDS-terugblikje... Helaas waren wij er niet bij (winkel enzo :-/), maar thuis op de bank gooiden de zeroes-nostalgie van Sugababes en de spierballenpunk van IDLES de hoogste ogen. Ze staan bij ons in de bakken! Evenals veel van de Top 30 Lowlands Acts volgens VPRO's 3voor12. Dus kom lekker nagenieten :-)) 

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat opvallende 'Einder' Okimono-shirt in de mix met de 2e hands (Very Good) 'Isaac Hayes - New Horizon' langspeler (van reisgenoot Renate; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 21 augustus draaiden we onder meer Japan's elegante, synthy cover van The Velvet Underground's 'All Tomorrow's Parties'; de vette riffs en donkere, anthemische zang op 'Ashes To Ashes' van Faith No More; de soepele, jazzy hip-hop-groove op 'Space Hos' van Dangerdoom; en de betoverende droom-poppert 'Pink Sky' van Loma. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de jengelende gitaren op post-punkert 'Carbon Copy' van Cardigan Inn; en de heerlijke, reverb-rijke indie-poppert 'Down In My Hometown' van Paceshifters!