BLOG #109 - Vandaag: Popronde Nijmegen, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Toppe 33s, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Vandaag Popronde Nijmegen!

De Popronde is een rondreizend muziekfestival dat elk najaar van half september tot en met eind november plaatsvindt in ongeveer 40 steden in Nederland. Zaterdag 14 september is de aftrap in Nijmegen!

Houd jij van indie, punk, pop, klassiek, hip-hop, jazz of electronic? Op 35 locaties in de stad kun je bijna 90 artiesten en bands ontdekken en meemaken. Dus voor ieder wat wils... en gratis! Wij zijn zeker van de partij en stippelen (met het blokkenschema in de hand) onze route alvast uit! Als je gaat... veel plezier en wie weet misschien tot later :-))

Check HIER het programma.

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de broeierig soulvolle, jazzy indie-rock op 'My Method Actor' van Nilufer Yanya aan; de rauwe, vintage Wu-Tang vibes op 'Set The Tone' van Ghostface Killah; de onweerstaanbare mix van funk, jazz en blues op 'Letters From A Black Widow' van Judith Hill; de groovende mix van funk, afrobeat en jazz op 'Synergy' van Jungle By Night; de dissonante, beukende noise-rockert 'Rack' van The Jesus Lizard; de warme, melodieuze psychedelische retro-rock op 'One Of A Kind' van The Heavy Heavy; de registratie van een electro-rockende U2 op 'Zoo TV Live In Dublin 1993'; de meeslepende, progressieve metal op 'Melodies Of Atonement' van Leprous; de vloeiende, laid-back indie-pop op 'The Alexander Technique' van Rex Orange County; de nostalgische, lo-fi slacker-rock op 'Manning Fireworks' van MJ Lenderman; de sfeervolle, filmische post-rock-reis op 'Embers' van God As An Astronaut; de soulvolle retro R&B op 'Low End Love Songs' van Pale Jay; de minimalistische, post-punkige dark-wave op 'Belaya Polosa' van Molchat Doma; de rijke, ambient electronica op 'Ritual' van Jon Hopkins; de levendige, instrumentale Latin surf-rockert 'Talkie Talkie' van Los Bitchos; en de steel-gitaar gedreven country-Americana mix op 'Rhinestoned' van Maggie Antone!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Toppe 33s bij Discords.nl

Duizelt de veelheid aan toffe LP's en CD's in onze winkel jou soms ook? Last van keuzestress? Wij hebben wat bedacht! Wekelijks stellen wij een genre-collectie met 33 toppe albums samen. Deze week duiken wij in de Hard Rock/Metal collectie. Check de ZWAAR METAAL 33!

Luister naar de donderende, meedogenloze golf hard rock en punk op de 'Dark Knight: Death Metal' soundtrack; de agressieve thrash metal klassiekert 'Master Of Puppets' van Metallica; de sludgy grunge-core op 'Love, Death & Decay' van Stake; de punchy, groovende thrash op 'Prove You Wrong' van Prong; de introspectieve, spookachtige prog-rockert 'Damnation' van Opeth; de technische en brutale death metal op 'Spiritual Healing' van Death; het zware, prog-metal meesterwerk 'Leviathan' van Mastodon; en de pakkende, iconische, synthy hard rock op '1984' van Van Halen!

Al aan het headbangen? Wij wel :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat strakke 'Paper Bird' shirt in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Fay Lovsky - Origami' LP (van reisgenoot Ger; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 11 september draaiden we onder meer de melancholische, dromerige indierockert 'Sickly Sweet' van NewDad; de moeiteloze laid-back grooves op 'Six Blade Knife' van Dire Straits; de speelse, energieke alt-rock op 'Pop Song 89' van R.E.M.; en de spirituele, psychedelische vibraties op 'Within You Without You' van The Beatles. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de soepele post-punkert 'In A Desert Land' van Baaf en de experimentele new-wave op 'Starting Point' van Lilywhite!