BLOG #110 - Pinguin Radio Showcases Nijmegen, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Toppe 33s, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de aanstekelijke, eclectische pop-wereldmuziek-mix op '7' van Nelly Furtado aan; de rijke, pulserende electronica op 'In Waves' van Jamie XX; de stemmige synths en sfeervolle indie-rock op 'City Lights' van The Waeve; de gedurfde, rauwe art-pop op 'Too Bright' van Perfume Genius; de levendige, catchy country-pop op 'High' van Keith Urban; de warme, bluesy Americana op 'Harlem River Blues' van Justin Townes Earle; de gruizige, lo-fi garage-rockert 'Mystery Lights' van Mystery Lights; de epische, symphonische metal op 'Yesterwynde' van Nightwish; de weelderige indie-pop op 'Memoir Of A Sparklemuffin' van Suki Waterhouse; de spookachtig mooie zang en etherische soundscapes op 'Greatest Love' van London Grammar; de energieke stadion-pop-rock op 'Forever' van Bon Jovi; de groovy mix van retro funk, smooth jazz en indie-pop op 'Shinbangumi' van Ginger Root; de broeierige, orkestrale indie-rock op 'Soft Tissue' van Tindersticks; en de energieke, grungy alt-rock op 'Out-and-outer' van Paceshifters!

Pinguin Showcases Nijmegen!

Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Pinguin Radio de Pinguin Radio Showcases. Hét podium waar opkomende artiesten zich kunnen presenteren aan een (professioneel) publiek van pluggers, bookers, managers en journalisten.

Discords.nl (Lange Hezelstraat 32 te Nijmegen) is één van de locaties waar de voorrondes van deze showcases worden gehouden. Op zaterdagmiddag 5 oktober om (ongeveer) 14.30/ 15.00 uur staat de eerste Pinguin Radio Showcase Nijmegen op de rol en vanaf dan elke eerste zaterdag van de maand tot en met december!

Blok zaterdag 5 oktober dus in jouw agenda en kom gezellig langs om The Awkward en Artificial te checken!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Toppe 33s bij Discords.nl

Duizelt de veelheid aan toffe LP's en CD's in onze winkel jou soms ook? Last van keuzestress? Wij hebben wat bedacht! Wekelijks stellen wij een genre-collectie met 33 toppe albums samen. Deze week duiken wij (geïnspireerd door de OOR Postpunk Top 100) in onze Post-Punk collectie. Check de POSUTO PANKU 33!

Luister naar de ijzige synths en hypnotiserende somberheid op 'Unknown Pleasures' van Joy Division; de eigenzinnige, springerige art-punk op 'Talking Heads 77' van Talking Heads; de donkere vibes en wervelende gitaren op 'Heaven Up Here' van Echo & The Bunnymen; de bijtende zang en grillige grooves op '458489 A-Sides' van The Fall; de pakkende, dansbare hoekigheid op 'Franz Ferdinand' van Franz Ferdinand; de broeierige, filmische electro-psych op 'The Contino Sessions' van Death In Vegas; de beukende, louterende rebellie op 'Joy As An Act Of Resistance' van IDLES; en de stemmige, lo-fi shoegaze-galm op 'Tracy Denim' van Bar Italia!

Al schoenen aan het staren? Wij wel :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat feestelijke 'Hitster Bingo' spel in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Classic Pop Songs' verzamelaar (van reisgenoot Peter; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 18 september draaiden we onder meer de opzwepende glamrock-groove op 'Strutter' van Kiss; de soulvolle retro blues-rock op 'Runaway Train' van Judith Hill; de nostalgische, lo-fi slacker-rock op 'Wristwatch' van MJ Lenderman; en de rauwe, ingetogen melancholie op 'I Love You' van Lou Reed. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de gruizige, alternatieve gitaarrockert 'Sound Of Age' van Paceshifters (op voorraad in de winkel) en de felle, gejaagde punk-rockert 'I Want You To Fucking Die' van Femme Fugazi (op 9 november a.s. live in Merleyn met de presentatie van hun debuut-EP)!