BLOG #111 - Instores: Artificial & The Awkward, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Toppe 33s, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

5 Oktober Instores van Artificial & The Awkward

Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Pinguin Radio de Pinguin Radio Showcases. Hét podium waar opkomende artiesten zich kunnen presenteren aan een (professioneel) publiek van pluggers, bookers, managers en journalisten.

Discords.nl (Lange Hezelstraat 32 te Nijmegen) is één van de locaties waar de voorrondes van deze showcases worden gehouden.

Zaterdagmiddag 5 oktober staan ARTIFICIAL (ca. 14.30 uur) en THE AWKWARD (ca. 15.30 uur) in de platenzaak!

Trek in stevige, synthy metalcore en speelse, energieke indiepop? Kom gezellig langs om deze podiumbestormers checken!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de art-poppy indie-rock op 'Stream Of Life' van Maximo Park aan; de soulvolle, jazzy indie-folk op 'Revelation' van Leif Vollebekk; de levendige mix van jazz, funk en afrobeat op 'Dance, No One's Watching' van Ezra Collective; de alternatieve R&B en trap-soul combi op 'Made Mistakes' van Clara La San; de iconische, bluesy hardrock op 'Jailbreak' van Thin Lizzy; de donkere, agressieve post-punkert 'Reason Enough' van Crows; de aanstekelijke, introspectieve pop op 'Early Twenties' van Cat Burns; de jazzy neo-soul op 'Quiet Music For Young People' van Dana & Alden; de intieme, dromerige indie-pop op 'Heimwee' van Eefje De Visser; de soulvolle bluesy, gospel op 'Mileage' van Ruthie Foster; de meeslepende mix van poppunk en emo op 'A Lesson In Romantics' van Mayday Parade; de frisse combi van jazz, blues en big-band op 'New Arrangements And Duets' van Van Morrison (met o.a. Joss Stone en Willie Nelson); de jazz-geinspireerde herbewerking op 'Falling Or Flying (Reimagined)' van Jorja Smith; de zware, dynamische post-metal op 'Empros' van Russian Circles; de spannende mix van electronica, psych en noise rock op 'Dreamweaver' van Trentemoller; en een knappe, nieuwe persing van Charli XCX' 'Brat'!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Check ook vooral die knappe (yellow :-)) Velvet Only versie van 'Moon Music' van Coldplay! Er staan nog meer Velvet Only's op de rol. Volgende week meer over deze speciale edities in de nieuwsbrief...

Toppe 33s bij Discords.nl

Duizelt de veelheid aan toffe LP's en CD's in onze winkel jou soms ook? Last van keuzestress? Wij hebben wat bedacht! Wekelijks stellen wij een genre-collectie met 33 toppe albums samen. Deze week duiken wij in onze Hip-Hop collectie. Check de BOOMBOXING 33!

Luister naar de baanbrekende, eclectische (uber-sample) hip-hop-funk op 'Paul's Boutique' van Beastie Boys; de stijlvolle mix van old-school jazz en energieke hip-hop op 'Hand On The Torch' van US3; de rauwe, soulvolle, introspectieve hip-hop-jazz op 'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz; de gewaagde, explosieve wereld-hip-hop op 'Kala' van M.I.A.; de relaxte, sfeervolle indie-poppy hip-hop op 'IJsland' van Abel van Gijlswijk & Sef; de eigenzinnige, speelse, funky hip-hop op 'De Lachende Derde' van De Jeugd Van Tegenwoordig; de rauwe, bijtende post-punk-rap op 'Divide And Exit' van Sleaford Mods; en de gruizige, rebelse, Ierse hip-hop op 'Fine Art' van Kneecap!

Ad-lib jij al mee? Wij wel :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er onderstaande albums. Klik HIER voor de spotify-playlist van alle platen die in deze nieuwsbrief/ blog voorbij komen.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat leuke 'Bakkie Troost' shirt in de mix met een wolkje 2e hands (Very Good-plus) 'Cream - Fresh Cream' (van reisgenoot Willem; klik HIER voor de collectie)!

 

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Vanaf deze week hebben wij een speciale platenbak voor albums van artiesten uit de (relatieve) buurt. Check de frisse, vocale jazz-pop op 'Shimmer' van Meika; de eigenzinnige interpretatie van Thelonious Monk op 'Monk In The Cracks' van Pieter Douma & Dorkus Maximus; de zwevende post-punkert 'We Fall' van The Giant Low; de synth-gedreven post-punk op 'Figurants' van 32 Ohm; de energieke powerrock op 'Spinning Around' van Sonic Whip; de verrassend dansbare rockert 'They Said It Would Be Fun' van Wortel; de gitzwarte black metal op 'Schijngestalten' van Asgrauw; en de heerlijke alt-folk rockenergie op 'All Of This' van Mariska Petrovic & The Fat Bastards!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 26 september draaiden we onder meer PJ Harvey's donkere, rauwe, bluesrock interpretatie van Dylan's 'Highway 61 Revisited'; de catchy retro garagerockert 'Mess Around' van Cage The Elephant; de groovende, trippy funk op 'Psychedelic Shack' van The Temptations (en Norman Whitfield); en de originele 'Highway 61 Revisited'-single van Bob Dylan. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de speelse, energieke indiepop op 'Down Under Distractions' van The Awkward en de stevige, synthy metalcore op 'Off Switch' van Artificial (beiden op 5 oktober vanaf 14.30 uur live bij Discords.nl)!