BLOG #112 - Vandaag: Artificial & The Awkward live in de winkel, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Toppe 33s, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

VANDAAG: The Awkward en Artificial live in de winkel!

Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Pinguin Radio de Pinguin Radio Showcases. Hét podium waar opkomende artiesten zich kunnen presenteren aan een (professioneel) publiek van pluggers, bookers, managers en journalisten.

Discords.nl (Lange Hezelstraat 32 te Nijmegen) is één van de locaties waar de voorrondes van deze showcases worden gehouden.

Zaterdag 5 oktober staan ARTIFICIAL (ca. 14.30 uur) en THE AWKWARD (ca. 15.30 uur) in de platenzaak!

Trek in stevige, synthy metalcore en speelse, energieke indiepop? Kom gezellig langs om deze podiumbestormers te checken! Toegang is (uiteraard) gratis :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de experimentele art-rock en orchestrale soundscapes op 'Cutouts' van The Smile aan; de optimistische, rijk gearrangeerde (synth)pop op 'Moon Music' van Coldplay; de vintage Motown soul en moderne funky grooves op 'Got A Story To Tell' van Thee Sacred Souls; de Southern soul en rootsy rock op het persoonlijke 'Leon' van Leon Bridges; de speelse, surrealistische en meeslepende geluidslandschappen op 'Sung Tongs' van Animal Collective (in de studio of live!); de buitenaardse, abstracte en hypnotiserende collages op 'Selected Ambient Works Volume II' van Aphex Twin; de rauwe, energieke punk-(noise)-rockert 'Dytyr?' van Bongloard; de introspectieve, soepele poprock op 'It Is What It Is' van Racoon; de gedurfde, veelzijdige electro-poppert 'Naar De Haaien En Weer Terug' van Merol; de rauwe, authentieke hip-hop op 'Fresku' van Fresku; de ambient R&B, soulvolle rock en electronica combi op 'Charlotte' van Montell Fish; de gedurfde mix van synth-pop, prog-rock en neo-psych op 'Imaginal Disk' van Magdalena Bay; de meesterlijke, groovende dansvloervullert 'Cascade' van Floating Points; de diepe folk-pop, indie-rock mix op 'Paradise Pop 10' van Christian Lee Hutson; en de genre-tartende metalcore, electro-hyperpoppert 'Post Human: Nex Gen' van Bring Me To The Horizon!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Toppe 33s bij Discords.nl

Duizelt de veelheid aan toffe LP's en CD's in onze winkel jou soms ook? Last van keuzestress? Wij hebben wat bedacht! Wekelijks stellen wij een genre-collectie met 33 toppe albums samen. Deze week duiken wij in onze uber-dansbare 12-inch collectie. Check de ALORS ON DANSE 33!

Luister naar de aanstekelijke beats, pulserende baslijnen en hypnotiserende synths op 'Blue Monday' van New Order; de explosieve fusie van hip-hop, funk en dance op 'Pump Up The Volume' van MARRS; de pakkende synths en pittige beats op het politieke '19' van Paul Hardcastle; de synhtpop-grooves en soulvolle, bitterzoete zang op 'What Have I Done To Deserve This' van Pet Shop Boys en Dusty Springfield; de gruizige mix van funky baslijnen en stuwende (underground)techno op 'White Men Can't Funk' van Secret Cinema; de euforische '90's rave-beats en catchy vocalen op 'Move Any Mountain' van Shamen; de post-punk energie en new wave grandeur op "Up On The Catwalk' van Simple Miinds; en de te gekke medley van tijdloze Motown-klassiekers van The Supremes!

Tol jij al over de vloer? Wij wel :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er onderstaande albums. Klik HIER voor de spotify-playlist van alle platen die in deze nieuwsbrief/ blog voorbij komen. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals die mooie 'Brigitte Bardot' neo-pop-art van Nick Twaalfhoven in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Bob Dylan - Blonde On Blonde' (van reisgenoten Sofie & Will; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 2 oktober draaiden we onder meer John Cale's donkere, spookachtige interpretatie van Elvis' klassieker 'Heartbreak Hotel'; de eigenzinnige folk-poppert 'Senses Working Overtime' van XTC; de gruizige, soulvolle blues-rockert 'High Class Woman' van Blues Pills; en de stuwende, galmende post-punk op 'Is It Better?' van Crows. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de swingende stuiter-punk op 'Shake, Shake' van Thames en de grungy noise-punk op 'MF' van Death Sells!