BLOG #113 - Terugblik Artificial & The Awkward, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Toppe 33s, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Terugblik The Awkward en Artificial

Afgelopen zaterdag was het raak bij Discords.nl in Nijmegen, waar de Artificial en The Awkward de speelplaats tussen de platenbakken betraden. Beide bands lieten het publiek en bezoekers van de winkel hun unieke sound beleven met als inzet een plek op de Pinguin Radio Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag in januari 2025.

Artificial, bekend om hun stevige en energieke metalcore, zette de zaal direct in vuur en vlam. Met brute riffs, krachtige vocalen (en grunts) en een podiumenergie die niet te temmen was, kregen ze de hoofden van het publiek al snel aan het knikken. Fans van zwaardere muziek kwamen hier lekker aan hun trekken.

Daarna was het de beurt aan The Awkward, die met hun aanstekelijke indie-pop voor een compleet andere vibe zorgden. Hun energieke en vrolijke geluid trok de zon de winkel in. Soepele gitaarlijnen, catchy melodieën en frisse vocals maakten het onmogelijk om stil te blijven staan. Het publiek werd meegesleept in hun enthousiaste en speelse muziek.


De instore optredens bewezen nogmaals dat zowel Artificial als The Awkward namen zijn om in de gaten te houden. En wie weet... misschien wel tijdens Eurosonic Noorderslag!

Op zaterdag 2 november staan de volgende Pinguin Radio Showcases in Discords.nl op de rol!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de genre-vervagende, rebelse hyperpop op 'Brat And It’s The Same But There’s Three More Songs So It’s Not' van Charli XCX aan; de oprechte mix van akoestische pop en soft rock op 'Back To Bedlam' van James Blunt; de meeslepende, experimentele ambient jazz op 'Bleed' van The Necks; de serene, filmische indie-pop op 'Wide Awake' van Haevn; de rauwe, adrenaline-gedreven punkrockert 'Supercharged' van The Offspring; de epische, symfonische metal op 'Hydra' van Within Temptation; de spookachtige, riff-heavy goth-metal op 'October Rust' en 'Slow, Deep And Hard' van Type O Negative; de enrgieke mix van rap en nu-metal op 'Collision Course' van Jay Z en Linkin Park; de levendige, groovende afro-beat op 'Heavier Yet' van Seun Kuti; de dromerige electronica en warme housebeats op 'Honey' van Caribou; en de pakkende mix van ambient, artrock en experimentele soundscapes op 'Everything And Nothing' van David Sylvian!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Toppe 33s bij Discords.nl

Duizelt de veelheid aan toffe LP's en CD's in onze winkel jou soms ook? Last van keuzestress? Wij hebben wat bedacht! Wekelijks stellen wij een genre-collectie met 33 toppe albums samen. Deze week stellen wij ons eigen verlanglijstje samen. Check de WISHLISTERS 33!

Luister naar de verzameling van al die knappe klassiekers in de 'G-collection'-box van Gorillaz; het iconische 'Check Your Head' van de Beastie Boys; de zware psych-rock op 'IV' van Black Mountain; het baanbrekende synthpop album 'The Pleasure Principle' van Gary Numan; de gruizige moeras-Americana op 'Chronicle' van top-songs-kanonnen Creedence Clearwater Revival; de griezelige, dystopische, muzikale cocktails op 'Kid A' en 'Amnesiac' van Radiohead; de energieke garage-rockert 'Family Dinner' van SONS; en de eclectische, experimentele electro-punk op 'Everyone's Crushed' van Water From Your Eyes!

Kun jij je inhouden? Wij niet :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat gezellige 'Hitster - Guilty Pleasures' party-spel in de mix met de 2e hands (Very Good-plus) 'Kylie Minogue - Slow (The Chemical Brothers Remix)' (van reisgenoot Lewis; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 9 oktober draaiden we onder meer de dynamische mix van afrobeat en indierock op 'Under The Strikes' van Yannis & The Yaw; de minimalistische mix van experimentele pop en avant-garde elektronica op 'I Found The F' van Broadcast; de retro glam rockabilly op 'Nite Owls' van JD McPherson; en de vrolijke Britpop-rockert 'Pumping On Your Stereo' van Supergrass. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de gruizige indie-rock vibes op 'Guess' van Texoprint en de donkere, stuwende art-pop op 'Justice' van Oh Hazar!