BLOG #13 - Terugblik The Haunted Youth en meer

Terugblik The Haunted Youth

Op woensdag 9 november stond The Haunted Youth in een volledig uitverkocht Doornroosje.

Om alvast in de stemming te komen deed de band 's middags een (semi-akoestische) set bij ons in de platenzaak; inclusief een signeersessie van het debuutalbum 'Dawn Of The Freak'.

Veel dank aan Joachim, Tom en Ronald; en uiteraard iedereen die kwam kijken, luisteren en dansen! 

We hebben nog wat impressies van de instore sessie geupload. Je vindt ze hier en hier

Nieuw bij Discords.nl

De Sint moet nog komen, maar de platenbak met nieuwe kerstplaten raakt al aardig gevuld. Op de ‘A Very Cool Christmas’ verzamelaars vind je bijzondere versies van kerstkrakers door o.a. Bob Dylan, Pearl Jam, The Kinks, James Brown, Amy Winehouse en The Band. Ook de zilverkleurige heruitgave van ‘The Fat Of The Land’ van The Prodigy sorteert lekker voor op de feestdagen. Hoe een plaat dansbaar en zwaar metaal kan zijn. White Lies kennen we vooral van hun melancholische en broeierige songs. Hun zesde album ‘As I Try Not To Fall Apart’ is catchier en hoekiger. Meer New Order dan Joy Division.

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen.
Zoals de filmische western songs op 'Cowboy Ballads Part 1’ van Other Lives frontman Jesse Tabish; de legendarische, gothische punk-rock op het live-album 'A Night Of A Thousand Vampires' van The Damned; de vintage gitaren, old school productie en soepele grooves op 'Bib10' van Bibio; het gedurfde en nagloeiende ‘Erotica’ van Madonna; en nog heel veel meer

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.
King Gizzard & The Lizard Wizard; Voor als je geen genoeg krijgt van deze grenzeloos creatieve, uber-productieve, jazzy-psychedelische, progressieve jam-rockers.
Christine And The Queens; Voor als je trek hebt in een aanlokkelijke trip door een duizelingwekkend landschap.

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent. Zo vind je er onder meer ‘Blind’ van Corrosion Of Conformity. Ontdek of herbeleef de moddervette, groovende riffs op deze 30th Anniversary Edition hardcore-mijlpaal. 2 x 180 gram vinyl, extra artwork en 9 bonustracks!

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

In deze elfde-van-de-elfde-week zijn er 11 nieuwe binnenkomers in de Top 33. Arctic Monkeys met 'AM', Harry Styles met ‘Harry’s House’ en Amy Winehouse met ‘Back To Black’ nestelen zich stevig in de top 3.
Silk Sonic’s ‘An Evening With Silk Sonic’, Prince’s ‘Purple Rain’ en 'Illmatic' van Nas deden het al goed, maar sluiten nu ook aan bij de toppers.
Hardste stijger is ‘Dawn Of The Freak’ van The Haunted Youth. Terecht: leuke gasten; steengoede muzikanten; en ze deden op woensdag 9-11 jl. een toppe semi-akoestische set in de winkel. We hebben nog een paar gesigneerde LPs en CDs van deze droom-poppers in huis!
'Fear Inoculum' van Tool valt er deze week uit. Te mooi om bij ons in de platenbak te laten staan. We hebben net weer een paar op voorraad...