BLOG #17 - Nieuw bij Discords.nl en meer

NPO Radio 2 Top 2000 bij Discords.nl

Op zondag 4 december stopte de NPO Radio 2 Top 2000 Stembus direct voor de winkel, midden in de Lange Hezelstraat! In Blog #16 lees je een korte terugblik op het bijzondere bezoek.

Nieuw bij Discords.nl

Na bijna 30 jaar en een dozijn albums keren de metal-supersterren van Korn terug met 'Requiem'. Het is een sterke verzameling strakke en pittige songs; een nostaligische trip met hints van nieuwe reisbestemmingen!

We zijn al een poos aan het wachten op de Megadeth-klassiekers 'Peace Sels... But Who's Buying' en 'So Far, So Good... So What!'. Helaas moeten we nog even geduld hebben. Maar ondertussen bangen we er lekker op los met 'The Sick, The Dying... And The Dead!'. Een badass album van deze thrash-legendes!

Het is moeilijk om in deze tijd een echt origineel geluid te hebben, maar geen enkele band klinkt als The Hu. Indrukwekkende rock-metal met een flinke klodder Mongoolse folk. 'Rumble Of Thunder' luistert niet alleen goed, het intrigreert. Deze zomer staat de achtkoppige (keelzang)formatie op Pinkpop. Als je niet kunt wachten, haal ze dan in huis!

'Hugo' is het derde studioalbum van de Londense rapper Loyle Carner. Dit keer minder traanopwekkende en hartverschueurende ballads en meer boze emmers frustratie. Rauwe, ongebreidelde beats; elegante, jazzy lijnen; creatief, persoonlijk en breed!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen.
Zoals de gepolijste, psychedelische disco funk op 'Slow Rush' van Tame Impala; de grauwe en grimmige texturen op 'Arrangements' van Preoccupations; de 18 singles van de vlaggenzwaaiende rock legendes op 'U218'; de 23 klassiekers op 'Velvet Underground Collected'; de weergaloze synth-partituren op 'Blade Runner' van Vangelis; en nog heel veel meer.

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.
Paramore; Voor als je jezelf wilt verrassen met een emo-poppy spervuur.
The Arcs; Voor als je jouw indie-rock schatkamer verder wilt vullen met parels en juwelen.  

 

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze keer zijn er zeven nieuwe binnenkomers en dus ook zeven albums die uit de lijst vallen. Opvallende 'uitvallers' zijn 'Igor' van Tyler The Creator en 'Lobi Da Basi' van Typhoon. Dat Dream Widow er niet meer in staat komt natuurlijk door de beperkte oplage van deze Record Store Day Black Friday editie. Velen vragen er om, maar het album is helaas niet meer te leveren. Tenminste... Misschien lukt het ons om er nog een paar te bemachtigen? Dus houdt de site in de gaten.

Onder de 'binnenkomers' vind je een paar bekenden zoals 'Punisher' van Phoebe Bridgers en 'Equals' van Ed Sheeran. Echte nieuwkomers zijn 'The Wall' van Pink Floyd, 'De Beste' van Doe Maar, 'Mutter' van Rammstein en 'After Hours' van Weeknd. Hoogste stijger in de lijst is Fleetwood Mac's 'Rumours'.
Jammer dat we Paolo Nutini moeten missen. Maar misschien dat het veelzijdige ‘Last Night In The Bittersweet’ er de volgende keer weer in staat. Help hem een handje! We hebben er nog een paar op voorraad…