BLOG #18 - Meer dan 20 Reisgenoten, nieuw bij Discords.nl en meer

Meer dan 20 Reisgenoten!

Muziek ontdekken, beleven en verzamelen is onze passie en gelukkig geldt dat voor heel veel meer mensen. Het gaat goed met de webshop en de platenzaak aan de Lange Hezelstraat 32. Het assortiment van nieuwe en tweedehands LP’s en CD’s dijt uit, wordt rijker, breder en dieper. Meer shirts, meer merchs en meer kunst. Het aantal muziekliefhebbers dat onze nieuwsbrief krijgt groeit en inmiddels hebben zich al meer dan 20 Reisgenoten aangesloten bij het Discords.nl-avontuur!
Nieuwste reisgenoot is Joep. Veel van zijn gebruikte LP’s hebben wij al in de winkel staan. Maar na de jaarwisseling volgen er nog heel veel meer van zijn nieuwe en tweedehands LP’s en CD’s. Zelfs zoveel dat we voorsorteren op een flinke herinrichting van de bovenverdieping. We komen er in een volgende nieuwsbrief en blog op terug. Dus houdt de site en de winkel in de gaten!
Ook Reisgenoot worden? Lees hier hoe het werkt.

Nieuw bij Discords.nl

070 Shake maakt een bedwelmende mix van rap en R&B. Haar tweede album ‘You Can’t Kill Me’ zit weer boordevol romantische angst, heeft weer heerlijke zware beats, scherpe synths en knarsende gitaren, maar klinkt een stuk subtieler. Wanhopig opwindend!

Snapped Ankles brouwt met ‘Come Play The Trees’ een krachtige toverdrank van doe-het-zelf-post-punk en folky krautrock. Zeg: The Fall en Goat in de mix. Pulserend, grommend, piepend en krakend als een spannend sprookjesbos!

Al bijna dertig jaar is Tori Amos één van de meest meeslepende popartiesten, die haar talent voor muzikale compositie combineert met zuidelijke gotische tonen, buitenaardse poëzie en een scherpe humor. Op haar zestiende album ‘Ocean to Ocean’ laat ze weer horen dat ze als geen ander de kunst van alchemie verstaat!

Syml betekent eenvoudig in het Welsh. Zijn vaak hartverscheurende muziek is echter niet in één hokje te vangen. De nummers op de plaat bewegen van vroege new wave, via jaren tachtig pop, naar electronische Jeff Buckley falsetto en weer terug. Kippenvel!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de brute metalcore en pakkend popmelodieën op ‘Tekkno’ van Electric Cowboy; de verbluffende explosie van vervormde noise-pop op ‘Supernova’ van Nova Twins; de tokkelende banjo’s en folky samenzang op ‘Babel’ van Mumford & Sons; de volle progressieve stoner rock op ‘Innate Passage’ van Elder; de hellcat rock ’n roll op Wanda Jackson’s verzamelaar ‘Rockin’ With Wanda’; en nog veel meer

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.
The XX; Voor als je jezelf een bad vol heerlijke flarden dromerig minimalisme gunt.
The Rolling Stones; Voor als je het even helemaal gitzwart wilt schilderen.

 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art (hier en hier) en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona. Marylin's Some Like It Hot is nieuwe in de collectie!

Discords.nl Top 33

Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week zijn er weer zeven nieuwe (deels oude bekende) binnenkomers en dus ook zeven albums die uit de Top 33 vallen. Opvallende ‘uitvallers’ zijn ‘Harry Styles’ van (uiteraard) Harry Styles en ‘Greatest Hits’ van Kensington. Dat The Weeknd met ‘After Hours’ er niet meer in staat komt omdat we even door de voorraad heen waren. Maar niet getreurd… De bestelling is (terwijl we dit typen) onderweg. Dus die zal ook wel weer snel in de Top 33 staan.

Onder de 'binnenkomers' vind je een paar bekenden zoals 'Igor' van Tyler The Creator en 'Last Night In The Bittersweet' van Paolo Nutini. Echte nieuwkomers zijn 'Older' van George Michael, 'Skinty Fia' van Fontaines D.C., 'Cigarettes After Sex’ van Cigarettes After Seks en (wellicht vanwege het kerstgevoel) Frank Sinatra’s 'Collected’. Ook de pre-orders voor C418’s ‘Minecraft’ gaan bijzonder hard. Hoogste stijger in de lijst is 'Currents' van Tame Impala.

Jammer dat we Rammstein moeten missen. We hebben nog diverse, knappe dubbelalbums in onze platenbakken staan. Dus voor wie met deze vrieskou wat vlammende pyro-technics in huis wil halen…