BLOG #19 - Dag Bowie, welkom Freddie en meer

Dag David, Welkom Freddie!
De Discords.nl winkel hangt vol met toffe Rock Art van o.a. Nick Twaalfhoven. Deze week hebben wij afscheid genomen van één van zijn pareltjes. Bowie heeft een nieuw huis gevonden. Maar we hebben er een knappe Freddie voor teruggekregen. Dus kom eens langs om hem te bewonderen!

Nieuw bij Discords.nl
Tom Petty & The Heartbreakers speelden in 1997 twintig nachten in het legendarische Fillmore in San Francisco. Zes van de shows werden opgenomen en deze release bevat van de hoogtepunten. Elke avond wisselde de band van set. 33 nummers, ruim 2 uur glorieuze Amerikaanse rock!

J.I.D. is moeilijk vast te pinnen. Zijn reputatie als tekstschrijver met hoofdletter T en artiest met vurige, ademloze raps overschaduwt vaak zijn elastische muziek. ‘The Forever Story’ voelt als een complete plaat. J.I.D. beheerst zijn kunst, creëert pakkende, nostaligische knallers en valt nooit plat!

Superheldenfilms hebben vaak een belangrijke relatie met muziek. Denk aan Black Sabbath en AC/DC in de Iron Man films of de mixtape van Peter Quill in Guardians Of The Galaxy. Ongebruikelijk is dat een stripboek zijn eigen soundtrack: Dark Knights - Death Metal OST. Met bands uit totaal verschillende hoeken van het multiversum. Idles en Rise Against, schouder aan schouder met black metalacts als Carach Angren en indie-favorites als Soccer Mommy. Heerlijk!

Reef’s ‘Glow’ kwam tijdens de hoogtij dagen van de Britrock in 1997 uit. Het 25th anniversary album staat bol van energieke nummers gedreven door heerlijke riffs. Hoogtepunt is de mega-hit ‘Place Your Hands’. Emotionele, sexy en gepassioneerde rock!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals het druggy en (soms) angstaanjagende ‘House Of Balloons’ van The Weeknd; de psychedelische pop trip op ‘London Paris: 1963-1971’ van Serge Gainsbourg; de industriële new wave op ‘Night Time’ van Killing Joke; de verfijnde, gothische pop op ‘Calendar’ van Motorama; de brutale neonklodder pop op ‘Crash’ van Charli XCX; en nog veel meer  

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.
Gabriels; Geniet van een geweldig krachtige dosis soul van nu.
Passion Pit; Een gedurfde stortvloed aan poppy muzikale ideeën, onderdrukte woede en ongecontroleerde angst. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirt van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.
Nu ook prachtige wissellijsten om al die kunstige platenhoezen nog mooier uit laten komen!

 

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen bij Discords.nl? Je vindt ze hier.
Deze week zijn er weer zes nieuwe binnenkomers en dus ook zes albums die uit de Top 33 vallen. Opvallende ‘uitvallers’ zijn de verzamelaar ‘Hip Hop Collected’ en ‘Punisher’ van Phoebe Bridgers. Beiden hebben (vrijwel) continu in onze top 33 gestaan.
Onder de 'binnenkomers' een paar bekenden zoals 'De Beste' van Doe Maar en 'Illmatic' van NAS. Echte nieuwkomers zijn de 2018 remix van 'Animals' van Pink Floyd, de soundtrack van het vierde seizoen van 'Stranger Things', 'A Rush Of Blood To The Head’ van Coldplay en ‘Favourite Worst Nightmare’ van Arctic Monkeys.
Jammer dat we ‘Cry’ van Cigarettes After Sex moeten missen. We hebben nog een paar in onze platenbakken staan. Dus voor wie moderne, ingetogen, sombere droompop-liefde in huis wil halen…