BLOG #20 - Dubbeldik Discords.nl

Dubbeldik Discords.nl!
Wij wensen je een voorspoedig, avontuurlijk en muzikaal 2023! Wat ons betreft gaat het in elk geval een dubbeldik muzikaal jaar worden... Discords.nl haalt namelijk nog meer LP's, CD's, Merchs en Rock Art in huis!

Muziekliefhebbers uit de omgeving Ede/ Wageningen zijn vast bekend met Joep Siepman. Al 40 jaar runt hij daar zijn platenzaak. In mei 2022 maakte hij bekend dat het winkelpand was verkocht en dat hij er per 1-1-2023 mee zou stoppen: “Niet omdat het slecht gaat met de winkel (in tegendeel), maar om lekker van mijn pensioen te genieten. Ik ga de winkel, het contact met de klanten, het praten over muziek en de gave sfeer bij instore optredens missen. Maar daar staat het vooruitzicht mooie, verre reizen maken tegenover. De afgelopen 20 jaar heb ik niet meer dan 9 weken vrij gehad. Dus daar kijk ik wel naar uit”, lacht Joep.

Het ‘platenbaasschap’ helemaal loslaten doet Joep niet. Hij is Discords.nl-reisgenoot geworden. Dat betekent dat wij zijn nieuwe en tweedehands platen en cd’s in ons assortiment opnemen en via onze webshop en winkel gaan verkopen. Op woensdag 4 januari a.s. is de verhuiswagen besteld en gaat de volledige inventaris over naar Discords.nl aan Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen.

Erg tof dat wij deze kans krijgen en dat Joep meestapt in ons avontuur. Dit betekent dat het assortiment in de winkel verdubbelt en de collectie nog breder en dieper wordt!

De voorbereidingen voor de hele verhuis- en herinrichtbeweging zijn in volle gang. En hoewel alles knap en goed geregistreerd is, komt er stiekem veel handwerk kijken bij het ontsluiten van al die LP’s en CD’s in onze webshop. Kortom, drukke (maar ook hele leuke) tijden!

Gewijzigde Openingstijden
Per 1-1-2023 veranderen onze openingstijden. Uiteraard blijft de webshop 24/7 bereikbaar. Voor de winkel geldt dat we op Maandag gesloten zijn. Dinsdag tot en met Zaterdag zijn we van 11.00 tot 17.30 uur geopend. Op Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

LET OP! Vanwege Nieuwjaar en de aanstaande herinrichting zijn we volgende week op zondag 1 en woensdag 4 januari gesloten.

Onze Top 3's van 2022
Natuurlijk doen wij ook mee met deze maand van de lijstjes. Hieronder de persoonlijke Top 3's van 2022 van Rene, Renate en Roland (met een beetje gesmokkel voor wat betreft de release datum; we zijn dan ook nog aan het oefenen als 'platenbaas' :-))

Rene’s Top 3:
1. The Smile – A Light For Attracting Attention
2. Eddie Vedder – Earthling
3. Arctic Monkeys – The Car

Renate’s Top 3:
1. S10 – De Diepte
2. The Weeknd – Dawn FM
3. Ed Sheeran - = (Equals)

Roland’s Top 3:
1. The Black Angels – Wilderness Of Mirrors
2. Danger Mouse & Black Thought – Cheat Codes
3. Elder – Innate Passage

Nieuw bij Discords.nl
In de eerste en tweede week van januari staat er een grote uitbreiding van ons assortiment op de rol. Deze week moeten we het met een handje vol nieuwe aanwinsten doen. Maar zeker niet de minste...

Wat te denken van de groter dan grootse Amerikaanse blues-rock 4-luik ‘I Am The Moon’ van Tedeschi Truck Band. Geinspireerd door het Arabische verhaal van Layla en Majnun schreef de 12-koppige band 24 nummers en verdeelde deze over vier albums: het rusteloze Crescent, het zachtaardige Ascension, het donkere The Fall en het mijmerende Farewell. En daarmee levert de TTB-big-band weer een geweldige mix van soul, R&B, blues en Southern rock af!

The Black Angels maken lome psychedelische rock in de geest van The Velvet Underground met vleugjes The Doors en hintjes Syd Barrett. ‘Wilderness Of Mirrors’ is het zesde album tjokvol duister dreunende, frisse fuzz nummers met bizarre gitaren, wervelende mellotrons, smeltende orgels en glitterende strijkers. Zwarte band psychedelica!

Flume heeft zijn stijl rammelende, elektronische muziek geperfectioneerd. Hij schreef pakkende tunes waarmee hij een Grammy won, hij verkocht wereldwijd grote venues uit en knipte, plakte, priegelde en pingelde zowel ingetogen ochtendradio- als bombastische festivaltracks. Zijn derde album ‘Palaces’ pakt hierop door en tilt het op: van filmische soundscapes, via industriele beats en diepe electronica, naar chaotische hyper-pop. Vet dansbaar!

Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen. Zoals de gelukzalige poppy rollercoasterrit op ‘Nonante-Cinq La Suite’ van Angele; de overweldigende blues, rock en motown mash-up op ‘Boys & Girls’ van Alabama Shakes; de opwindende (10 jaar oude) mixtape capriolen op ‘Macadelic’ van Mac Miller; en nog meer

Pre-orders bij Discords.nl
De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.
Grant Lee Buffalo; Voor een dosis rauwe, emotionele, ingetogen, singer-songwriter-grunge.
Melanie Martinez; Voor als je graag verdwaalt in donkere, electronische sprookjes van dit TikTok fenomeen.

Discords.nl Top 33
Benieuwd naar de best verkopende 33 platen (van de afgelopen 3 maanden) bij Discords.nl? Je vindt ze hier.

Deze week zijn er negen nieuwe binnenkomers en dus ook negen albums die uit de Top 33 vallen. Opvallende ‘uitvallers’ zijn ‘A Rush Of Blood To The Head’ van Coldplay en ‘Animals (2018 Remix)’ van Pink Floyd. We hadden verwacht dat deze Top 2000 hofleveranciers (evenals Doe Maar’s ‘De Beste’) lekker zouden doorstijgen... helaas...

Maar niet getreurd. Er komen toppers voor in de plaats. Pink Floyd’s ‘The Wall’, ‘Punisher’ van Phoebe Bridgers en ‘Collected’ van Frank Sinatra zijn terug van weggeweest. Nieuwe ‘binnenkomers’ zijn ‘Being Funny In A Foreign Language’ van The 1975, ‘Yesterday’s Gone’ van Loyle Carner en Goldband’s ‘Betaalbare Romantiek’. Verder is er een tweede (soort van) soundtrack de lijst ingestoven: muziek van de Harry Potter films uitgevoerd door het Praags Philharmonisch Orkest.

Jammer dat we ‘Older’ van George Michael moeten missen. We hebben er nog een paar in onze platenbakken staan. Dus voor wie George’s meest gedurfde en persoonlijke plaat in huis wil halen…