BLOG #65 - Terugblik Pinguin Showcase Nijmegen 4-11 en meer

Op zaterdag 4 november werd alweer de 4e Pinguin Radio Showcase in Nijmegen gehouden. Deze keer stonden Freddie & The Fabs en Poppa Jay & The Holy Rollers tussen de platenbakken.

De (ernstig) vroeg uit Gent (B) vertrokken Freddie Webber (gitaar, vocalen), Maarten Iterbeke (bas, vocalen) & Lucas Verkuijl (drums, vocalen) trapten de showcase af met een vrolijke, energieke mix van funk-soul-indie-pop songs met invloeden van Theo Katzman, Tom Misch en vleugjes Red Hot Chili Peppers. Veel van hun debuut EP 'Little Moments', maar ook een aantal nog op vinyl te verschijnen nummers. Winkelbezoekers stopten met bladeren in de bakken, passanten kwamen nieuwsgierig naar binnen en door het aanstekelijke enthousiasme van Freddie en zijn kompanen was stilstaan geen optie meer!

Poppa Jay & The Holy Rollers namen met 'Dance Or Die' het stokje over. En als die song-titel het het publiek niet al dwong om in beweging te blijven, dan deden de pompende bas, strakke drums en stevige riffs van het drietal (twee broers en een neef) uit Drachten dat wel. Tijdens de 'hoogmis' van Poppa Jay werd het publiek plechtig getrakteerd op harde, vuige, politiek incorrecte Danko-Jones-eat-your-heart-out-rock van Friese bodem!

Kortom, ook deze showcase was weer een succesnummer. Veel dank voor iedereen die het kwam meemaken, het analoge en digitale applaus, Pinguin Radio die het (weer) mede mogelijk maakte en uiteraard de toppe bands met hun dito optredens! Check Freddie & The Fabs en Poppa Jay & The Holy Rollers op één van de streamingsdiensten of hier en hier. En zet ze op jouw to-do-lijst om ze live te zien!

Op zaterdag 2 december is de volgende Pinguin Radio Showcase Nijmegen. Ook weer vanaf 15.00 uur en ook weer in de winkel aan Lange Hezelstraat 32. Zet die dus vast in jouw agenda! Want wat is er mooier dan live bandjes zien terwijl je Sinterklaas-vinyl scoort :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij onder meer de 3-LP heruitgaven van The Beatles verzamelaars '1962-1966' en '1967-1970' aan; vonden wij beeldrijke folk op 'Hold Your Love Still' van de zweedse singer-/ songwriter Christian Kjellvander; waanden wij ons weer in de 80s met 'Substance '87' van New Order en in de 90s met 'Loaded' van Bush; luisterden wij naar de soulvolle hip-hop op 'Heavn' van Jamilia Woods en de nederpop op van Zoe Tauran; slingerden wij het warme kerstalbum van Bright Eyes aan; waagden wij ons aan de hoekige post-punk op 'Most Normal' van Gilla Band en de stevige goth-metal op 'Dead Again' van Type O Negative; en nog heel veel ander moois!

,

Pre-orders en RSD Black Friday

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order selectie vind je hier.

Vergeet niet om 24 november in jouw agenda te blokken. Dan staat Record Store Day Black Friday '23 op de rol. Tof om de lijst van al die aangekondigde, exclusieve releases te bestuderen!

Reserveren is helaas niet mogelijk, maar meedenken over wat wij inkopen uiteraard wel. Dus scroll lekker mee en laat ons weten welke albums jij graag in onze platenbakken ziet!

De RSD Black Friday-lijst vind je hier en mail je wish-list/ inkoop-suggesties naar info@discords.nl

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals een Okimono 'Plop'-shirt in de mix met de 2e hands CD 'Pop In Je Moerstaal Live' met o.a. Normaal's 'Oerend Hard' (van reisgenoot Peter; klik hier voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent.

En vergeet ook niet in de SALE collecties te kijken: 10% korting en 20% korting

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse playlist of mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 8 november draaiden we onder meer de riff-heavy-emo-rock op 'Itch' van Nothing But Thieves; de psychedelische lava-lamp-uithalen op 'Citadel' van The Rolling Stones; de schoenen-staar-brit-pop op 'Slide Away' van The Verve; en de rammel-blues-rock op 'Zig Zag Wanderer' van Captain Beefheart & His Magic Band. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))