BLOG #98 - Terugblik Against The Current, Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Festivalcollecties, Voordeel Albums en Discords Radio Tips

Terugblik Against The Current

Op donderdag 27 stond het Amerikaanse pop(punk)rock trio Against The Current in een uitverkocht Doornroosje. Fans konden ze eerder die dag al meemaken tussen de platenbakken van Discords.nl.

En dan vind je plotseling een mail van de tourmanager van Against The Current (ATC) in je mailbox: of wij open staan voor een experiment? ATC tourt tijdens het festivalseizoen door Europa; doet daarin ook tal van poppodia aan; en wil fans die niet altijd een kaartje hebben kunnen krijgen een alternatief bieden... Een verrassings-pop-up & shop-in-shop in een plaatselijke platenzaak.

Tja... we hoefden niet lang na te denken :-)) Zagen al dat ATC op zaterdag jl. de Pinkpop Tent Stage op z'n kop zette; maar vonden het tegelijkertijd ook wel spannend om op een doordeweekse donderdag een band in huis te hebben. Dit zijn n.m. niet de drukste dagen. Wat als er maar een handje vol passanten komt?

Hartstikke ongegrond natuurlijk! Om 10.00 uur stonden de eerste diehards al voor de deur; gebrand op het bemachtigen van de gelimiteerde tour-merchs, het ontmoeten van Crissy, Dan en Will en de aangekondigde akoestische set. Het werd snel gezellig druk. En wat werden we getrakteerd!

Hier onder een impressie. Veel dank aan ATC en iedereen die er bij was! En houdt onze socials in de gaten. Wie weet krijgen we weer zo'n tour-managers-verzoek :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de intieme singer-song-write-indie-pop op 'The Secret Of Us' van Gracie Abrams aan; de hoekige, hyper-electro-poppert 'Brat' van Charli XCX; de tijdloze pop-R&B klassiekert van Seal; de bijzondere electrobeats-klassieke piano combi op 'Forever Friends' van NTO/ Sofiane Pamart; de filmische indie-rockert 'A Black Mile To The Surface' van Manchester Orchestra; de synth-rock-post-punkert 'Figurants-Figuranten' van 32 Ohm; en nog veel meer moois!

NB. Voor degene die zich warmlopen voor ZZ Top in AFAS Live op 8 juli... We hebben nog een Eliminator in huis :-)

NB. Dit weekend verwachten wij nog een grote levering van nieuwe LP's. Helaas te laat voor deze nieuwsbrief. Dus check in de loop van zaterdag en zondag vooral bovenstaande link.

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Festivals bij Discords.nl

Deze zomer is er weer een keur aan artiesten te ontdekken en te beleven op de Europese festivals. In onze Festival Collecties hebben wij de line-up van o.a. ROCK WERCHTER en DOWN THE RABBIT HOLE verzameld. Mis je nog platen van headliners? Of ben je vooral nieuwsgierig naar nieuwe podiumbestormers? Dit is je kans om Rock Werchter 2024 en Down The Rabbit Hole 2024 in huis te halen!

Zo vind je er onder meer de groovy funk-rock fusie op 'Blue Electric Light' van Lenny Kravitz; de psychedelische soul-rockert 'Chronicles Of A Diamond' van Black Pumas; de dromerige shoegaze-klassiekert 'Souvlaki' van Slowdive; de rebelse punk-rockert 'Heaven X Hell' van Sum 41; de melancholische, broeierige indie-rock op 'First Two Pages Of Frankenstein' van The National; de fuzzy garage(glam)rockert 'Manipulator' van psych-koning Ty Segall; de introspectieve, folky electro-poppert 'What Happened To The Heart?' van AURORA; en de aanstekelijke indie-rock-pop mix op 'What happened To The Beach?' van Declan McKenna!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals die knappe 'Jimi Hendrix' Neo Pop Art van Nick Twaalfhoven in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Jimi Hendrix Experience, The - The Jimi Hendrix Experience' CD-box (van reisgenoot Dorus; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO. Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. 

Op woensdag 26 juni draaiden we onder meer de rauwe, soulvolle festival-krakert 'Tougher Than The Rest' van Bruce Springsteen; de energieke retro-garagerockert 'Paisley In Paradise' van The Woggles; de eclectisch, experimentele electro-R&B op 'Taking Responsibility' van Kilo Kish; en de rockabilly swing op 'Going To Big Mary's' van The Paladins. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))

En als je dan toch aan het klikken gaat... check dan ook de met reverb doordrenkte shoegaze indie-rockert 'Blue Skies' van Sonic Whip; en de heerlijk beklijvende alt-rockert 'The Unknown' van June Sixteen!