BLOG #3

De eerste grote stappen!

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zijn we bezig met de voorbereiding. De volgers van onze Facebook- en Instagram-pagina’s (discords.nl) hebben er al wat snaps van kunnen zien.

Enkele highlights

De eerste grote levering van nieuw vinyl in een veel te grote vrachtwagen. De invoeracties van al het nieuwe en ook 2e hands vinyl in Shopify en de uitbreiding van onze groep partners met Polonapolona en Okimono. Stuk voor stuk gave nieuwe ontwikkelingen die van Discords.nl het tofste en leukste platfrom voor het ontdekken, ervaren en kopen van muziek moeten maken.

De Discords.nl Winkel?

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten krijgen we half juni de sleutel van de fysieke Discords.nl winkel aan de Lange Hezelstraat 32 te Nijmegen. De uitverkoop van de meubels die er nu nog allemaal staan loopt goed, nog een week of zes te gaan. Dat geeft ons nog even de tijd want er moet nog heel veel gebeuren voordat we echt open kunnen. We zetten in op het weekend voor de Nijmeegse Vierdaagse en Zomerfeesten. We verwachten dan in de basis up-and-running te zijn. Vanuit die basis (met avontuurlijke muziek-collecties, geurige koffies, comfortabele stoelen, exclusieve rock-art en sublieme platenspelers) kleuren wij het ontdek- en beleefconcept van Discords.nl stapsgewijs verder in. We zeiden het al, we hebben weer een aantal gave, nieuwe partners. Met Okimono gaan wij unieke shirts verkopen (zie Okimono). Okimono werkt met meer dan 30 van de allerbeste grafische ontwerpers, illustratoren en kunstenaars samen en maakt heel erg gave, eco-katoenen t-shirts, long sleeves, hoodies en sweaters. Ook zijn we bezig met prachtige muziek-foto-kunst. Waarschijnlijk voor de bovenverdieping en....van Nederlandse bodem...maar daarover later meer. Allemaal top verrijkingen voor de winkel!

Polonapolona is een bedrijf uit Slovenie. Dit bedrijf maakt speciale mokken...mokken ??!! Ja, mokken, maar niet zomaar mokken. Big Cups, met daarop exclusief voor Polona ontworpen afbeeldingen van de gaafste artiesten. Dat past dus heel goed bij Discords.nl dachten we. We legden contact en zijn een samenwerking aangegaan (zie Polonapolona). Hieronder een voorbeeld maar het is een hele collectie, spaar ze allemaal!

De Discords.nl Webshop?

Er is echt heel hard gewerkt. Niet alleen door ons, we hebben ook heel goede hulp van buiten gehad, dank daarvoor! Die hulp kunnen we ook de komende tijd vast en zeker weer gebruiken. Inmiddels hebben we al ruim 5.000 titels aan ons assortiment toegevoegd. De helft nieuw, de helft 2e hands. Wij zijn heel erg trost op de reizigers collecties, ons 2e hands aanbod. Dit reisgenoten-concept, waarbij Discords.nl de collecties van mede reisgenoten via de webshop en straks ook in de winkel gaat verkopen, lijkt aan te slaan. Echt heel mooi om te zien met hoeveel plezier deze collecties met ons worden gedeeld om straks weer door een nieuw publiek te worden gebruikt. Collecties die toch een beetje stonden weg te stoffen krijgen op deze wijze een geheel nieuw leven!

We denken heel binnenkort los te kunnen gaan met de Discords.nl Webshop. We konden het niet laten om vrijdag 13 mei als streefdatum voor de 1e livegang te noteren. Jij en de andere reisgenoten kunnen vanaf dat moment de site gaan ontdekken en ook al echt bestellingen doen! Erg spannend allemaal. Werkt het wel zoals wij het bedacht en ingericht hebben? We zijn heel benieuwd naar wat je ervan vindt? Wat je ervaringen zijn? Welke tops en tips je hebt? We komen vast nog de nodige ‘kinderziektes’ tegen. We zetten onze mail (info@discords.nl) en telefoons (nu nog even onze prive nummers) open om jullie reacties te ontvangen. Schroom niet met kritische noten en feedback! Vanaf 13 mei gaan we nog meer leren.

Tot slot een gave mixtape van Roland. Dit keer met House of Love - Marble (1990) en MC Solaar - Nouveau Western (1994). Enjoy!