BLOG #1

De reis kan beginnen
Een nieuw avontuur, een ontdekkingsreis in muziek!
"Laat je verrassen en deel jouw passie voor muziek met die van ons"
Wij zijn met Discords.nl gestart om dit mogelijk te maken.

Discords.nl is een platform voor het ontdekken, ervaren en kopen van muziek. We doen dat online met onze webshop en, wat nog veel leuker is, ook met een echte winkel in het mooie historische centrum van Nijmegen.

Discords.nl is een platenzaak met nieuw en tweedehands vinyl en cd’s. Met gevestigde artiesten en aanstormend talent; van rammelrock tot electropop; van hiphop tot hairmetal; van new wave tot dancehall. Uiteraard ook met deals voor platenspelers, hoofdtelefoons, t-shirts en speciaal samengestelde boxsets. Met live in-stores en knappe muziek-kunst. Alles onder het genot van een lekkere kop koffie. Kortom, heel veel tofs voor iedereen die van muziek houdt!

Discords.nl is een ontdekkingsreis. We zoeken dromenjagers, supporters en partners die met ons nieuwe diensten en producten ontwikkelen; die meedenken en -doen bij het verrijken van het assortiment en de look-and-feel van de webshop en winkel; die met ons het Discords avontuur vormgeven. Wij nodigen je graag uit; sluit je aan als reisgenoot door je aan te melden voor onze nieuwsbrief of door van je te laten horen via Facebook, Instagram, Whatsapp… of gewoon de telefoon.

Wij hopen je zoveel als mogelijk te horen en te zien, online of in de winkel.

Discords.nl is in het voorjaar 2022 opgericht door René en Roland & Renate. Het idee borrelde al een poosje, maar na een korte tijd van brainstormen en voorbereiden zijn we gewoon op reis gegaan... Een leuk en mooi begin maar hoe gaaf zou het zijn als we straks met veel meer reisgenoten zijn? Pas dan is het avontuur geslaagd. Met jou en hopelijk vele anderen.
In deze eerste nieuwsbrief nog geen platen of aankondigingen van live acts maar een eerste introductie van ons Discords avontuur. Een introductie waarin we je meenemen in waar we staan, welke stappen we de komende periode verwachten te zetten en waar je ons bij kunt helpen? Want hulp kunnen we echt goed gebruiken!

Waar staan we met de Discords.nl webshop?

We zijn continu op muzikale ontdekkingsreis door Nederland en digitaal ook ver daarbuiten. Via India, Pakistan, VS en verschillende landen in Europa landen we telkens gewoon weer in Malden, Wijchen en Nijmegen. We proberen snel en veel te leren van alles en iedereen in het vak. Van webdesigners, webshops, van artiesten, van de winkeliers en natuurlijk vooral ook van consumenten. Voor de webshop hebben we gekozen voor Shopify. Een wat ons een betreft prachtig werkende SAAS oplossing met ontzettend veel mogelijkheden. Inmiddels staat een eerste werkend prototype klaar. Nog achter een wachtwoord zodat nu alleen zichtbaar is dat we eraan komen. Natuurlijk nog lang niet af, dat zal het denken we nooit zijn. Maar wel goed genoeg om nu te kunnen aankondigen dat we Discords.nl medio april in een eerste fase live gaan zetten. We zijn heel erg benieuwd naar jullie eerste ervaringen, laat het ons weten! Jullie reacties kunnen ons helpen iedere volgende release weer te verbeteren.

Waar staan we met de Discords.nl winkel?

We moeten er zelf nog best aan wennen, maar op 15 juni a.s. krijgen we de sleutel van een heuse winkel aan de Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen. Niet zomaar een winkel maar eentje op een toplocatie! Dat vinden wij althans. En geen kleine krappe ruimte maar een ruimte waar we ons niet hoeven te vervelen. En waar we al onze ideeën goed kwijt kunnen.Uiteraard allemaal erg spannend. Momenteel zijn we druk met de schetsen van de inrichting, de platenbakken, de zitjes, de balie, het podium voor in-store-optredens, de arcadegamescorner, de kleurstelling, het lichtplan, enzovoorts. De eigenaren van het pand, George en Josje zijn inmiddels gestart met de uitverkoop van hun mooie meubels, zodat wij er 15 juni ook echt in kunnen gaan beginnen. Ga maar eens bij hen kijken, er staat echt voor ieder iets leuks tussen. Vanaf 15 juni hebben we een maand om alles zoveel als mogelijk voor elkaar te krijgen om voor de start van de Vierdaagse week echt open te kunnen. Dat wordt nog een hele toer… maar de start is veelbelovend. En met een beetje hulp (van jou?) gaan we ver komen!


Platen en CD’s

Platen en CD’s kunnen we natuurlijk gewoon inkopen. Maar Discords.nl is geen gewone platenzaak. Discords.nl is een platform voor het ontdekken, ervaren en kopen van muziek. En wat is nou leuker dan jouw eigen muziek in onze winkel terug te zien. We doen dit via eigen collecties van onze reisgenoten, van jullie dus! Iedereen die een interessante collectie Platen en/of CD’s heeft die al een tijdje stof ligt te happen nodigen we uit om deze collectie met ons te delen. Wij zorgen er dan voor dat jouw collectie een speciale plaats krijgt op de site… en in de winkel. Op deze manier krijgt jouw collectie een tweede leven en op deze wijze maken we samen anderen blij met een unieke muziekervaring! Wie weet heb je vrienden of bekenden waarvoor dit ook geldt, het zou super zijn als je die dan ook zou willen informeren.
Laat het ons weten als dit idee je aanspreekt en maak een afspraak.

Tot slot: nieuws over nieuwe releases

Bij de voorbereiding van de inkoop van nieuw vinyl komen we mooie pre-orders tegen. Wat denk van hiervan? Laat het festival seizoen maar komen!