BLOG #2

We zijn op reis... de eerste mijlpalen

Allereerst willen we jullie danken voor de vele leuke, enthousiaste reacties en het meedenken!
Discords.nl is een platform voor het ontdekken, ervaren en kopen van muziek. Een groot avontuur waarin we jou graag meenemen, als reisgenoot. En natuurlijk kunnen we het niet laten om je aan het eind van deze tweede nieuwsbrief ook gelijk wat draai-, luister- en kijktips te geven.


Waar staan we met de Discords.nl winkel?
De voorbereiding van de Winkel is nu in volle gang. Hoe creëren we een sfeer die past bij Discords.nl? Hoe vullen we al die meters vloeroppervlakte en hoe de wanden? Wat komt waar en in welke kleuren? Dit deel van de reis begint al aardig vorm te krijgen.
De winkel krijgt een prachtige entree. We zijn heel blij zijn met de samenwerking die we zijn aangegaan met een heel bijzondere artiest op gebied van muziek en kunst. Naast de entree zal ook in de andere delen van de winkel voldoende ruimte worden gemaakt voor wat wij “Rock-Art” zijn gaan noemen. We verklappen nu nog niet wie en wat precies… dat komt uitgebreid in een volgende nieuwsbrief aan de orde.
Kleuren zijn heel belangrijk voor een goede sfeer. Ook dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel kleuren. We hopen uiteindelijk samen de goede keuze te hebben gemaakt, wij vinden het in ieder geval mooi en zodra we de sleutel krijgen gaan we vol aan het schilderwerk beginnen. Als je straks wat tijd over hebt en zin om te helpen, stuur dan een mailtje naar info@discords.nl

Bij een ontmoetingsplek voor het ontdekken en beleven van muziek hoort natuurlijk lekkere, geurige koffie. Ook die hebben we straks in huis. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met PreKan en schenken we straks Mariken koffie, koffie met een echt Nijmeegs tintje dus. 

De basis van de winkel wordt Vinyl, platen dus. Die hebben we dan wel nodig, en niet een paar honderd… Het inkopen van die platen doen we voornamelijk via Bertus. Voor het assortiment laten we ons vooral leiden door wat er momenteel speelt in de wereld van Rock, Pop-Rock en Hip Hop, maar we nemen ook andere (sub)genres waar we een goed gevoel bij hebben mee. We kijken niet alleen naar de gevestigde namen, maar zeker ook naar het aanstormend talent dat op de komende zomerfestivals in Nederland, België en Duitsland optreedt.

Platen moeten in bakken, dus ook daarvoor is ook een opdracht uitgezet. We zijn uitgekomen bij “De Stadsboom”, een sociaal ondernemend houtbewerkings-bedrijf aan de Energieweg in Nijmegen. Onder de bezielende leiding van Jarno werkt daar een 20-tal jonge mensen aan hun toekomst….en aan onze kasten! Een hele klus om dit half juni op te leveren. Vervolgens gaan wij ze in de olie te zetten. Vrijwilligers... meld je aan op info@discords.nl.

Platen moeten gedraaid worden, dus we gaan ook platenspelers (en accessoires) aanbieden. Wij starten met een partnership met Pro-Ject, een merk dat volgens ons goed past bij Discords.nl. Tijdens onze gesprekken kwamen we een hele mooie verrassing tegen, deze Pro-Ject Jukebox. Een heel erg gave design “alles in 1 platenspeler-combinatie”. Kijk maar eens naar deze enthousiaste review van een collega uit de VS:

Waar staan we met de Discords.nl webshop?
Er zitten weer heel wat uurtjes sleutelwerk in de Webshop. Behalve het aanleggen van een goede collectie zijn we bezig geweest met de inrichting van een goed werkend, maar zo eenvoudig mogelijk zoekfilter. Een stevige uitdaging waarbij we schuurden langs de grenzen van wat het IT-platform kan (en waar onze IT-kennis dreigt op te houden). Verder heel veel vragen op allerlei vlak. Hoe gaan we om met het inpakken en verzenden? Welke provider te kiezen? Wie levert de beste content (plaatjes, tracks, tekst, etc.). Op al deze vlakken zijn we gelukkig weer aardig wat stappen verder gekomen! We verwachten dan ook over een week of vier gedoseerd live te gaan. We starten met een test-ronde speciaal voor onze reisgenoten van het eerste uur. Als je verder met ons mee wilt denken over de do’s en don’ts van dit deel van de reis, je raadt het al…info@discords.nl

Nieuwe release, re-release en mixtape van de week
Onze Webshop en Winkel gaan volgens planning straks in mei en juli open, dus bij ons bestellen en kopen kan nu helaas nog niet. Desondanks deze gloednieuwe draai- en luistertip: Kae Tempest met The Line Is The Curve. 

Kae Tempest staat bekend om de verhalende, maatschappelijk betrokken proza, poëzie en muziek. The Line Is a Curve is het vierde album en een hele knappe plaat met nummers die hiphop, elektronica en pop-rock mixen. Melancholie, hoop, isolement, liefde, apathie en vooral kwetsbaarheid komen voorbij. Klinkt inderdaad weinig zonnig, maar luistert zeer goed! Kae Tempest is in de zomer te beleven op Down The Rabbit Hole. https://www.youtube.com/watch?v=Tvz_fxrNZ9o

Er ligt ook weer een top re-release in de winkels: M83 met Hurry Up, We’re Dreaming. De 10th anniversary klassieker uit 2011. Een fraaie dubbel LP op oranje vinyl. Over shoegazen op synthpop gesproken. Je zou er bijna een rookmachine voor kopen. De Outro van de plaat is zo sterk, dat je hem direct nog een keer draait (en nog eens; en nog eens). https://www.youtube.com/watch?v=Eyjj8BgsBGU

Roland spaart plaatjes. In beeld en geluid. Hij maakt mixtapes van 7 tot 9 minuten. Met ongeveer 400 van het internet geleende plaatjes (belangrijkste bronnen zijn: https://thisisnthappiness.com/; https://www.thisiscolossal.com/; en https://www.nevver.com/). In deze mixtape staan twee (haast) vergeten klassiekers centraal: The Breeders – Last Splash (1993) met Cannonball; en Beastie Boys – Paul’s Boutique (1989) met Hey Ladies.

Tot slot willen we je vragen deze nieuwsbrieven te blijven te delen met jullie vrienden en bekenden om zo de Discords.nl-kring zo groot mogelijk te maken.

We zien je hopelijk snel weer!