Terugblik Record Store Day 2024

Op zaterdag 20 april werd Nijmegen vroeg in de ochtend wakker geschud door opgewonden vinylliefhebbers die zich verzamelden bij Discords.nl. Het is Record Store Day... Het ultieme platenzaakfeest van het jaar!

Diehard fans trotseerden het grillige weer om als eerste door de vers gevulde platenbakken te struinen; bijzondere, gelimiteerde albums te bemachtigen; wenslijstjes af te vinken; en hun vinylcollecties te verrijken.

Het werd drukker en nog gezelliger terwijl Rob en Rene van Jero Music Radio live vanuit de winkel uitzonden. Iconische klassiekers werden afgewisseld met nieuwe, opkomende toppers en gesprekken met muziekverzamelaars.

's Middags werden de bezoekers getrakteerd op een heerlijke, akoestische set van Queen's Pleasure. Knap hoe intiem garagerock ook kan klinken! Hartstikke genoten!

En alsof dat nog niet genoeg was, betrad The Giant Low het podium met een volledige bezetting. De winkel trilde bij het inzetten van de kikkende drums, dreigende bassen en melodieuze gitaren en zang!

Als kers op de taart werd de nieuwe single 'We Fall' gelanceerd. Dus stiekem nog een beetje geschiedenis geschreven ook :-))

Kortom, Record Store Day 24 was een fantastische belevenis!

Namens het Discords.nl-team dan ook erg veel dank aan al die muzikale fijnproevers en omnivoren die de winkel bezochten; aan Jero Music Radio voor de live-op-de-radio ervaring; aan Queen's Pleasure en The Giant Low voor hun kikke optredens; aan Reinder voor de technische skills; en aan Record Store Day Nederland voor het mogelijk maken van dit te gekke platenzakenfeestje!

Check HIER de Record Store Day collectie!