BLOG #89 - Terugblik Record Store Day 2024, Nieuwe en gebruikte aanwinsten, Pre-orders, Goud Van Ouds 70s en Discords Radio Tips

Terugblik Record Store Day

Op zaterdag 20 april werd Nijmegen vroeg in de ochtend wakker geschud door opgewonden vinylliefhebbers die zich verzamelden bij Discords.nl. Het is Record Store Day... Het ultieme platenzaakfeest van het jaar!

Diehard fans trotseerden het grillige weer om als eerste door de vers gevulde platenbakken te struinen; bijzondere, gelimiteerde albums te bemachtigen; wenslijstjes af te vinken; en hun vinylcollecties te verrijken.

Het werd drukker en nog gezelliger terwijl Rob en Rene van Jero Music Radio live vanuit de winkel uitzonden. Iconische klassiekers werden afgewisseld met nieuwe, opkomende toppers en gesprekken met muziekverzamelaars.

's Middags werden de bezoekers getrakteerd op een heerlijke, akoestische set van Queen's Pleasure. Knap hoe intiem garagerock ook kan klinken! Hartstikke genoten! En alsof dat nog niet genoeg was, betrad The Giant Low het podium met een volledige bezetting. De winkel trilde bij het inzetten van de kikkende drums, dreigende bassen en melodieuze gitaren en zang! Als kers op de taart werd de nieuwe single 'We Fall' gelanceerd. Dus stiekem nog een beetje geschiedenis geschreven ook :-))

Kortom, Record Store Day 24 was een fantastische belevenis! Namens het Discords.nl-team dan ook erg veel dank aan al die muzikale fijnproevers en omnivoren die de winkel bezochten; aan Jero Music Radio voor de live-op-de-radio ervaring; aan Queen's Pleasure en The Giant Low voor hun kikke optredens; aan Reinder voor de technische skills; en aan Record Store Day Nederland voor het mogelijk maken van dit te gekke platenzakenfeestje!

Check HIER de Record Store Day collectie!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de excentrieke, experimentele pop-rockert 'All Born Screaming' van St. Vincent en de fluweelzachte soul-jazzert 'Bewitched' van Laufey aan.

Hebben wij uiteraard ook de energieke garagerockert 'Shy Bairns Get Nowt' van Queen's Pleasure en de donkere, melancholische post-punkert 'We Fall' van The Giant Low in huis.

En bereiden wij ons met de soulvolle rappert 'Heilig' van Bob Uit Zuid en de speelse, chaotische indie-rockert 'Big Love Blanket' van Personal Trainer voor op Oranjepop Nijmegen... Check HIER de vette line-up (met o.a. ook Femme Fugazi, Oh Hazar en Elephant)

GOUD VAN OUDS 70's

Klaar voor een heerlijke middag bier en muziek? Op zondag 28 april vanaf 15.00 uur verandert Café Van Ouds aan Augustijnenstraat 33 in Nijmegen in een nostalgisch paradijs waar zowel je smaakpapillen als je oren worden verwend.

Je wordt door een zorgvuldig geselecteerde reeks van de fijnste speciaalbieren geleid. Ontdek unieke smaken en aroma's terwijl je leert over de rijke geschiedenis achter de brouwsels. Maar dat is niet alles... Je bierervaring wordt compleet gemaakt door de klanken van klassieke seventies albums. Van Fleetwood Mac's tot David Bowie's en de psychedelische tonen van Pink Floyd's, elke slok zal samengaan met een iconisch nummer uit dit gouden tijdperk van de muziek. Zorg dat je erbij bent en herleef de magie van de jaren '70 met het team van Van Ouds en platen uit onze platenbakken!

Pre-orders

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat woelige 'Beste Stuurlui'-shirt in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Patti Smith Group - Wave' (van reisgenoot Willem; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 24 april draaiden we onder meer de groovende woenstijn-rockert 'One Inch Man' van Kyuss; de dromerige indie-poppert 'Watercooler' van Grandaddy; de kosmische retro-pop-funkert 'The Golden Age' van The Asteroids Galaxy Tour; en de intens, rauwe grungert 'Blow Up The Outside World' van Soundgarden. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))