BLOG #90 - Muziekcassettes, Nieuwe en gebruikte aanwinsten, Pre-orders, Hoe psychedelische rock metal werd en Discords Radio Tips

Muziekcassettes bij Discords.nl

Vinyl en Compact Disc zijn niet de enige geluidsdragers die een comeback maken. De muziekcassette, het icoon van de jaren '70 en '80, maakt een ook verrassende revival door. Trek in het ritueel van inleggen, afspelen en terugspoelen? Check dan HIER de muziekcassette-collectie!

We hebben nog niet veel op voorraad, maar ze zijn meer dan prima te bestellen! En evenals voor LP's, CD's en de ernstig uitdijende K-POP collectie hebben wij de verwachte levertijd er bij gezet :-))

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de frisse, stijlvolle danspoppert 'Radical Optimism' van Dua Lipa aan; de gedurfde indie-art-poprockert 'All Born Screaming' van St. Vincent; de rauwe folk-punkert 'Undefeated' van Frank Turner; de meeslepende, introspectieve songs op de gelimiteerde 'I/O'-box van Peter Gabriel; de verpletterende death-metal-klassiekert 'Left Hand Path' van Entombed; de baanbrekende shoegaze-alt-rockert 'Mezcal Head' van Swervedriver; de donkere indie-folkert 'Big Sigh' van Marika Hackman; de soepele electro-softrock-poppert 'Boy' van Luke Hemmings; de soulvolle moeras-bluesrockert 'Olustee' van JJ Grey & Mofro; en nog veel meer moois!

Pre-orders

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Hoe psychedelische rock, metal werd?

Wij zijn al een poos groot fan van het YouTube-kanaal Trash Theory. De fascinerende muziek-essays op dit kanaal prikkelen ons telkens weer om een diepe duik in onze collectie te nemen. Te zien en horen wat we in huis hebben en de collectie te verrijken met (voor ons) nieuwe ontdekkingen.

Dit MUZIEK-ESSAY gaat over de evolutie van psychedelische rock naar metal. Over hoe artiesten als Chuck Berry en Elvis Presley in de jaren '50 een nieuwe muzikale taal de wereld in slingerden met een ruw, opwindend, rebellerend geluid. Over hoe rock in de jaren '60 (terwijl de wereld sociaal en politiek kookte) door de experimenteerdrang van artiesten als The Beatles, Rolling Stones en Jimi Hendrix transformeerde in psychedelische rock. En hoe Black Sabbath het verdiepte, verharde en verzwaarde. 

Ga er eens goed voor zitten, laat je inspireren en check wat wij van al die verschillende baanbrekers in de platenbakken hebben staan!

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals die opvallende 'Brigitte Bardot'-neo pop art van Nick Twaalfhoven in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Bobbejaan Schoepen - Brigitte Doet Mij Denken Aan Bardot' (van reisgenoot Willy; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 1 mei draaiden we onder meer de melancholische post-punkert 'We Fall' van The Giant Low; de eclectische soul-covert 'Take Me To The River' van Talking Heads; de spokenword indie-poppert 'When The Laughter Stops' van Yard Act; en de melodieuze alt-poppert 'Me In Honey' van R.E.M. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))