BLOG #15 - Top 2000 Stembus bij Discords.nl en heel veel meer

Top 2000 Stembus bij Discords.nl

NPO Radio 2 heeft op donderdag 1 december de stembus geopend voor de 24ste editie van de Top 2000. De komende week kun je dus weer stemmen op jouw favoriete nummers die in de jaarlijkse, beste allertijdenlijst moeten komen.

Om de opkomst bij de verkiezing van de beste platen een stevige slinger te geven, rijdt Radio 2 met een heuse (stem)bus door het land. Op zondag 4 december stopt de bus onder meer op de Grote Markt in Nijmegen. Wij gaan in elk geval stemmen... En we komen rond 14.40 uur op de radio wanneer we onze toppers proberen te pluggen.

Stem en deel jouw allertijdenlijst!

Een aantal Discords.nl-reisgenoten heeft de lijst al op de NPO Radio 2 Top 2000 site ingevuld en met ons gedeeld. Misschien wil jij dat ook doen? Behalve dat het leuk is om je voorkeuren te delen helpt het ons met het verrijken van de winkel en het assortiment. Het geeft houvast bij het meer op genre organiseren van de LP- en CD-bakken en de inkoop van platen, merchandise en specials.

Wij vinden het heel leuk om te zien wat jouw favorieten zijn. Mail jouw lijst naar top2000@discords.nl. Wij stellen dan een totaal Discords.nl-klant-lijst samen. Super als je meedoet!

Roland is proefkonijn geweest en heeft nu (eindelijk) 'Nothing As The Ideal' van All Them Witches in zijn verzameling.

Nieuw bij Discords.nl

De Britse zanger, gitarist en songwriter Adrian Borland kennen we van The Sound en new wave klassiekers zoals ‘I Can’t Escape Myself’. Het album ‘Scales Of Love And Hate’ begon met het idee om de postume plaat ‘The Last Days Of The Rain Machine’ te heruitgeven, maar groeide uit tot een bijzonder project met een nieuwe titel. ‘The Scales Of Love And Hate’ bestaat uit knappe, akoestische opnames gemaakt op een tweesporen recorder.

Onder leiding van de charismatische Jeffrey Lee Pierce werd The Gun Club bekend als één van de grote vaandeldragers van de countrypunk. In 1984 betradt deze Amerikaanse cultband het podium van de Hacienda in Manchester. De set van 13 nummers werd pas in 1994 vastgelegd op DVD en nu voor het eerst op vinyl 'Live At The Hacienda '84' als exclusieve Record Store Day Editie!

Soul Coughing was in de jaren ’90 de tijd ver vooruit met hun mellow mix van jazz, hiphop en experimentele elektronica. Het nooit op vinyl uitgebrachte ‘Lust In Phaze’ is een verzamelaar van hun grootste hits en B-sides. Dus opzetten deze plaat met krakers als ‘Super Bon Bon’ en ‘Screenwriter’s Blues’!

Deerhunter zuigt invloeden op uit shoegazing, krautrock, noiserock en psychedelica. Van de 2-luik ‘Microcastle/ Weird Era Continued’ is de eerste het volwaardige album. Knappe songs waarbij de verdovende mompel-zang half begraven is onder heerlijke lagen galm, feedback, tapeloops en elektronica. Op de bonus-plaat wordt je getrakteerd op hypnotiserende krautrock met sonische glitters.


Er is nog veel meer moois waarin je kan grasduinen.
Zoals de stratosferische rocknummers op 'Fever Dream' van Palaye Royal; de rockende soulliefde op 'Double Cream' van Dewolff & Dawn Brothers; de knappe popsongs op de Blood Moon-editie van Taylor Swift's 'Midnights'; de blauwe plekken skate-punk op 'Fush Yu Mang' van Smash Mouth; de melodieuze indiepop op 'Traffic And Weather' van Fountains Of Wayne; en nog heel veel meer 

 

Pre-orders bij Discords.nl

De pre-order selectie vind je hier. Hieronder alvast een paar highlights.

Gorillaz; Voor als je jezelf wilt onderdompelen in multimediale hiphop-dub-dance-rock-mashups.
The Murder Capital; Voor als je stuiterende, Ierse post-punk met vleugjes Joy Division, Pixies en Badseeds.

 

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer eens in de winkel bent. Zo vind je er onder meer ‘Pull Up’ van Johan.