BLOG #69 - Terugblik Pinguin Showcase Nijmegen en meer

Terugblik Pinguin Showcase

Op zaterdag 2 december was de 5e Pinguin Showcase Nijmegen tussen de platenbakken bij Discords.nl. Dit keer met een heus voorprogramma... En dat hebben wij gemerkt, want TOTINI SUSU bracht veel familie en vrienden op de been en warmde hen en andere bezoekers knap op met een waanzinnige jazz-fusion set! Stuk voor stuk top muzikanten en samen een Nijmeegse belofte om in de gaten te houden!

Extra spots gingen aan en de winkel werd nog meer poppodium. De Pinguin Showcase werd afgetrapt door THE DEAF DOLLARS. Heerlijke theatrale rock met 80's en 90's vibes! Het publiek werd onder meer getrakteerd op een donkere, dreigende cover van 'Running Up That Hill' van Kate Bush en de nieuwe (emo)rock single 'Cultivated Love'. Super songs! Strakke set!

Na een snelle wissel betrad THE GIANT LOW de speelplaats. Alternatieve melancholische, melodieuze rock. Post-punkig als Editors en Interpol. Muzikale landschappen als Madrugada. De opener 'Virga' kwam direct lekker binnen... En wat een toffe meezing en -dein track is 'Give Me Power'! Check ze... en wie weet staat de band over een poosje weer in de winkel ter promotie van een nieuwe single :-))

Wij beloofden een heerlijke middag muzikaal 'veelvreten' en dat werd het ook! (moeten we vaker doen :-))

 

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen we met 'Rebel Diamonds' de ultieme hit-verzamelaar van The Killers aan; luisterden wij naar de prachtige, rijke en zware Americana op 'Hyacinth' van David Eugene Edwards; slingerden wij de toppe blues(rock) van Joe Bonamassa aan op de heruitgaven van 'Sloe Gin' en 'So It's Like That'; draaiden wij de slacker art-rock op 'The Twits' van Bar Italia grijs; vervingen wij onze dito grijsgedraaide folky debut van Big Thief 'Masterpiece' met een nagelnieuwe repress; stuiterden we op de pretpunk op 'Grootste Hits' van Hang Youth; en brachten wij de bezoekers van de winkel vast in de kerststemming met de alternatieve tracks op Cool Christmas!

Pre-orders

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order selectie vind je hier.

Discords.nl Top 33

We hebben al een tijd geen Top 33 gemaakt, maar aangestoken door de Snob 2000 (te horen op Pinguin Radio) en Top 2000 (te horen op Radio 2) vind je hier de lijst met de 33 best verkopende platen in onze winklel van het (bijna) afgelopen jaar 2023.

Geen grote verrassingen. 'AM' van Arctic Monkeys, 'Rumours' van Fleetwood Mac, 'The Dark Side Of The Moon' van Pink Floyd en de greatest-hits-verzamelaars van Queen en Abba hebben zich stevig boven in de lijst genesteld; Taylor Swift, Lana Del Rey, Fred Again en Mac Miller staan er (uiteraard) meer keren in.

Verrassender is de lijst met de meest gedraaide platen. Weliswaar ernstig beinvloed door het voorbereidende werk voor de wekelijke Discords Radio playlist, maar toch... In de meest-gedraaid-top-6 staan 'Heavy Heavy' van Young Fathers, 'Wilderness Of Mirrors' van The Black Angels, 'The Age Of Pleasure' Janelle Monae, 'Where I'm Meant To Be' van Ezra Collective, 'Repeater' van King Buffalo en 'Everything' van BNNY.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt. 

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals het bijzondere 'bijna-echt-gaffer-tape' Okimono 'Fixed!'-shirt in de mix met de 2e hands (Near-Mint) LP 'The Basement Tapes' van Bob Dylan (van reisgenoten Sofie & Wil; klik hier voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent.

En vergeet ook niet in de SALE collecties te kijken: 10% korting en 20% korting.

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 6 december draaiden we onder meer de hoekige, catchy popklassiekert 'Making Plans For Nigel' van XTC; de donkere Noorse alt-rockert 'Lucy One' van Madrugada; de eigenzinnige punk-rockert 'Boll Weevil' van The Presidents Of The United States Of America; en de bubble-gum-power-poppert 'Too Late' van Shoes. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))