BLOG #82 - Nieuwe en gebruikte aanwinsten, Terugblik Instore Totini Susu, Pas op de plaat, Pre-orders, Record Store Day 24 en Discords Radio Tips

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten de met R&B geïnjecteerde power-poppert 'Eternal Sunshine' (met verschillende hoezen) van Ariana Grande aan; de warme progressieve jazz-poppert 'Visions' van Norah Jones; de grenzeloos creatieve genre-fusies op 'Djesse Vol. 4' van Jacob Collier; de pakkende rap-poppert 'Achtentwintig' (op groen en rood vinyl) van vertelkunstenaar Snelle; de hoekige spokenword post-punkert 'Boundary Road Snacks and Drinks / Sweet Princess Eps' van Dry Cleaning; de unieke noisy hip-hop op 'The Collective' van Kim (Sonic Youth) Gordon; de rauwe, indie-rammel-poppert 'Live At BBC' van Pixies; en nog veel meer moois!

Terugblik Instore Totini Susu

Op zaterdag 2 maart trapte Totini Susu de nieuwe reeks Pinguin Radio Showcases Nijmegen af.

Vorig jaar verraste deze jonge Nijmeegse band ons al met een waanzinnige jazz-fusion set. Deze keer opnieuw; met toppe, nieuwe nummers; met vleugjes funk en soul; nog voller en nog vetter!

Hieronder een handvol foto's van het energieke optreden en het fijne en enthousiaste publiek.

Weer erg veel dank aan de band en iedereen die er bij was! Houdt de socials van Totini Susu in de gaten want er komen vast nog meer kansen om ze te zien en mee te maken :-))

Column - Pas op de plaat

Discords.nl Reisgenoot Friso Pas schrijft maandelijks een muzikale column voor onze website. De derde 'Pas op de plaat' column gaat over hoe Friso's liefde voor muziek begon. Klik HIER om verder te lezen.

Pre-orders

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order selectie vind je hier.

Record Store Day 2024

Zaterdag 20 april is het zo ver: Record Store Day 2024. Uiteraard ook bij Discords.nl! De vele, speciale, gelimiteerde RSD-releases vind je HIER!

Dank voor het meedenken en de suggesties voor de te bestellen titels! We gaan voor een grote RSD-platenbak, want we hebben een boel bijzondere albums aangeklikt :-))

Verder staat er op RSD ook een aantal instores van kikke artiesten op de rol. Volgende week meer hierover!

NB. de RSD-releases van voorgaande jaren, die wij nog op voorraad hebben, vind je HIER

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat grungy 'As You Are Tape'-shirt in de mix met de 2e hands (Very Good-plus) CD 'Nirvana - MTV Unplugged In New York' (van reisgenoot Ruud; klik hier voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent.

En vergeet ook niet in de SALE collecties te kijken: 10% korting en 20% korting.

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 6 maart draaiden we onder meer de explosief rockende molenwiekslagen van The Who's 'You Better You Bet'; de betoverende droompoppert 'Little Gem' van Pale Blue Eyes; de gruizige, bluesy Americana van Steve Earle's 'Meet Me In The Alleyway'; en (als sluitstuk) de riff-heavy Rage Against The Machine versie van Bob Dylan's 'Maggie's Farm'. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))