BLOG #86 - Save the dates, Nieuwe en gebruikte aanwinsten, Pas op de plaat, Pre-orders en Discords Radio Tips

SAVE THESE DATES!!!

Zondag 14 april - EXCLUSIEVE PEARL JAM - DARK MATTER LUISTERSESSIE

Op vrijdag 19 april staat de release van het nieuwe album 'Dark Matter' van Pearl Jam op de rol. Je kunt hem HIER pre-orderen. Op de bekende streamingdiensten kun je een paar nummers horen, maar niet het hele album. Dat kan op zondag 14 april wel bij ons in de winkel! Vanaf 12.00 uur zijn wij open; om 14.30 uur start de (hartstikke) EXCLUSIEVE luistersessie. Dus kom gezellig muzieksnuiven in de Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen!

Zaterdag 20 april - RECORD STORE DAY 2024

Zaterdag 20 april is het zo ver: Record Store Day 2024. Uiteraard ook bij Discords.nl! De vele, speciale, gelimiteerde RSD-releases vind je HIER. Wij hebben er een boel van aangeklikt. Dus kom straks lekker door de platenbakken struinen. Of begin nu! HIER vind je de RSD 2023 titels en de RSD-Indie Only backlog van de afgelopen jaren, die we op voorraad hebben. Misschien vind je een plaat die jouw collectie (nog) completer maakt?

Zaterdag 20 april - LIVE MUZIEK

Met Record Store Day staat er ook een tweetal kikke instore-optredens op de rol! Om 15.00 uur betreedt QUEENS PLEASURE de speelplaats bij ons in de winkel. Heerlijk brutale (psychedelische) garagerockband; een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths! Om 16.00 uur neemt THE GIANT LOW het stokje over. Super dat deze alternatieve new-wave-rockers de bezoekers van onze winkel voor een tweede keer trakteren op hun prachtige, sferische mix van Madrugada, Editors en Interpol; Scandinavisch, melancholisch, melodieus en donker!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten de nieuwe, bluesy-funk-mix garagerockert 'Ohio Players' van Black Keys aan; de dromerige synth-gedreven indie-poppert 'I Wish You Way More Than Luck' van Lo Moon; de warme folk-pop-verhalenvertellert 'Stick Season' van Noah Kahan; de melancholische, pakkende indie-poppert 'Found Heaven' van Conan Gray; de rauwe, krachtige blues-folkert 'Storm Queen' van Grace Cummings; de nieuwe Finse folk-metal op 'Rankarumpu' van Korpiklaani; kikke 'klassiekers' van Sleaford Mods, London Grammar en M.I.A.; en nog veel meer moois!

Column - Pas op de plaat

Discords.nl Reisgenoot Friso Pas schrijft maandelijks een muzikale column voor onze website. De vierde 'Pas op de plaat' column gaat over in het moment zitten. Klik HIER om verder te lezen.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.  

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat kikke 'The Cycling Seventies'-shirt in de mix met de 2e hands (Near Mint) 10 CD-collectie 'Various - Le Tour The France En Chansons' (van reisgenoot Dorus; klik hier voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 3 april draaiden we onder meer de weelderige folkert 'In Medias Res' van AlascA; de gritty moeras-rockert 'Run Through The Jungle' van Creedence Clearwater Revival; de gevatte melancholie van Morrissey op 'The Last Of The Famous International Playboys'; en de electro-bluesy 'Ode To Sad Disco' van Mark Lanegan. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))