BLOG #87 - Exclusieve Pearl Jam luistersessie, Save these dates, Nieuwe en gebruikte aanwinsten, Pre-orders en Discords Radio Tips

Als eerste de nieuwste Pearl Jam luisteren?

Dat kan! Morgen (zondag 14 april) staat er een EXCLUSIEVE luistersessie op de rol in de Discords.nl winkel aan Lange Hezelstraat 32 in Nijmegen. Vanaf 12.00 uur zijn wij open. Om 14.30 uur starten wij het nieuwe album van Pearl Jam 'Dark Matter' (die vanaf vrijdag 19 april pas echt in de winkels ligt).

SAVE THESE DATES

Zaterdag 20 april - RECORD STORE DAY 2024

Zaterdag 20 april is het zo ver: Record Store Day 2024. Uiteraard ook bij Discords.nl! De vele, speciale, gelimiteerde RSD-releases vind je HIER. Wij hebben er een boel van aangeklikt. Dus kom straks lekker door de platenbakken struinen. Of begin nu! HIER vind je de RSD 2023 titels en de RSD-Indie Only backlog van de afgelopen jaren, die we op voorraad hebben. Misschien vind je een plaat die jouw collectie (nog) completer maakt?

Zaterdag 20 april - LIVE RADIO

Tijdens Record Store Day maken wij samen met Rene en Rob van Jero Music Radio (klik HIER) een live uitzending in de winkel. Platen uitpakken, platen draaien, van klassiekers tot verse releases, van gevestigde artiesten tot nieuwe podiumbestormers, van soul tot metal, van indie-pop tot triphop, van punk tot jazz, gesprekken, tips en toppers enzovoorts. Verzoekjes mogen ook :-))

Zaterdag 20 april - LIVE MUZIEK

Met Record Store Day staat er ook een tweetal kikke instore-optredens op de rol! Om 15.00 uur betreedt QUEENS PLEASURE de speelplaats bij ons in de winkel. Heerlijk brutale (psychedelische) garagerockband; een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths! Om 16.00 uur neemt THE GIANT LOW het stokje over. Super dat deze alternatieve new-wave-rockers de bezoekers van onze winkel voor een tweede keer trakteren op hun prachtige, sferische mix van Madrugada, Editors en Interpol; Scandinavisch, melancholisch, melodieus en donker! Klik HIER voor de blog-pagina.

Zondag 28 april - GOUD VAN OUDS (SEVENTIES)

Klaar voor een onvergetelijke middag bier en muziek? Meld je HIER aan voor de exclusieve Speciaalbierproeverij, geleid door een ervaren biersommelier! Op zondag 28 april vanaf 15.00 uur verandert Café Van Ouds aan Augustijnenstraat 33 in Nijmegen in een nostalgisch paradijs waar zowel je smaakpapillen als je oren worden verwend. De biersommelier zal je door een zorgvuldig geselecteerde reeks van de fijnste speciaalbieren leiden. Ontdek unieke smaken en aroma's terwijl je leert over de rijke geschiedenis en het ambacht achter elk brouwsel. Maar dat is niet alles... Je bierervaring wordt compleet gemaakt door de klanken van een 'vinylsommelier', die originele seventies albums draait. Van Fleetwood Mac's tot David Bowie's en de psychedelische tonen van Pink Floyd's, elke slok zal samengaan met een iconisch nummer uit dit gouden tijdperk van de muziek. Zorg dat je erbij bent en herleef de magie van de jaren '70 met het team van Van Ouds en platen uit onze platenbakken!

Power Vrouwen

Speciaal voor het tweede lustrum van onze collega-platenbazen van Velvet Amsterdam (veel van hartes Esther en Merel!) hebben wij kikke albums van Power Vrouwen (in pop, rock, hip-hop en R&B) voor een fijne prijs! Check de collectie HIER; en wie weet tref je platen aan die je collectie nog meer verrijken!

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je hier. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten de intense rap-rock-fusie op 'Papercuts' van Linkin Park aan; de bluesy-funk-mix garagerockert 'Ohio Players' van Black Key; de hoekige arty post-punkert 'Our Brand Could Be Yr Life' van Bodega; de dromerige, filmische post-rockert 'Alma' van Habitants; de vrolijke, eclectische indie-rockert 'Only God Was Above Us' van Vampire Weekend; de elegante art-poppert 'If You Wait' van London Grammar; de klassieke, progressieve metalert 'Operation Mindcrime' van Queensryche; en nog veel meer moois!

Pre-orders

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals die iconische 'The Purple One'-mok in de mix met de 2e hands (Very Good-plus) 'Prince - Sign "O" The Times' (van reisgenoot Jeroen; klik hier voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we voordeelbakken gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 10 april draaiden we onder meer de iconische Motownert 'Reflections' van Diana Ross & The Supremes; de woeste, postpunkert 'Grounds' van IDLES; de verslavende, retro-funky electro-krakert 'DVNO' van Justice; en de meesterlijk progressieve metalert 'Prison Sex' van TOOL. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))