BLOG #93 - Nieuwe aanwinsten, Pre-orders, Pas op de plaat #5, Kikke Soundtracks en Discords Radio Tips

Nieuw bij Discords.nl

De nieuwe aanwinsten vind je HIER. Wij kloppen voortdurend nieuwe titels in, dus klik regelmatig op het dynamische overzicht om te kijken of er iets voor jou bij zit!

Zo troffen wij tussen de postpakketten onder meer de kleurrijke Eurovision 2024 verzamelaar (met 'Europapa') aan; de spookachtige oorwurmen-poppert 'Hit Me Hard And Soft' van Billie Eilish; de dromerige retro-pop op 'Found Heaven' van Conan Gray; de surf-rockende garage-punkert 'The Moon Is In The Wrong Place' van Shannon & The Clams; de weelderige en soulvolle mod-pop op '66' van Paul Weller; de opwindende (classic)rockert 'Secret Treaties' van Blue Oyster Cult; de frisse, dromerige folk-pop op 'Somebody's Daughter' van Neomi; de energieke, bluegrassy folk-rockert van Avett Brothers; en nog veel meer moois!

Pre-orders bij Discords.nl

Benieuwd welke albums er binnenkort bij ons in de platenbakken staan? De pre-order LP-selectie vind je HIER. Meer van de CD's? De pre-order CD-selectie vind je HIER.

Zo staan er onder meer een nieuwe van Goldband en reissues van Empire Of The Sun en Sade op de rol. Ook kijken wij ernstig uit naar 'The Greatest Love' van London Grammar, 'Beauty In Your Wake' van Fink en 'Brat' van Charlie XCX!

Pas op de plaat #5

Discords.nl Reisgenoot Friso Pas schrijft maandelijks een muzikale column voor onze website. De vijfde 'Pas op de plaat' column gaat over... CASSETTES

Soundtracks bij Discords.nl

Nieuw is ook de soundtrack van de indrukwekkende Amy Winehouse biopic 'Back To Black'. Het zal geen verrassing zijn dat er veel meer toffe soundtracks in de platenbakken staan! Klik HIER voor het totaal overzicht. Het zijn er een kleine 750 dus gebruik vooral het filter om producttype (LP, CD, nieuw, gebruikt), genre of levertijd (op voorraad, te bestellen) te selecteren. Hier onder alvast wat highlights...

Nick Cave's 'Lawless'-soundtrack is een gruizige mix van folk, blues en pakkende melodieën, die de spanning tijdens de Drooglegging briljant vastlegt. De soundtrack van de verhalende (soort van) zombie-apocalypse game 'Last Of Us' sluit daar lekker op aan: net zo gruizig en prachtig rijk. Meer trek in een mix van hip-hop en rock luister dan eens naar de kikke tracks op de iconische soundtrack van 'Judgment Night'; en ja... Eddie Vedder's legendarische soundtrack van 'Into The Wild' staat hoog op ons vinyl-wensenlijstje, maar op CD is het ook meer dan prima :-))

Banners bij Discords.nl

Wekelijks fabrieken wij banners voor de website om specifieke albums in de spotlight te zetten. Deze week vind je er de eerste 6 platen in de onderstaande playlist. Alle andere platen komen ook in deze blog voorbij. Zet hem maar vast aan terwijl je verder scrollt.

Merchs bij Discords.nl

Naast LP's, CD's en Singles verkopen we ook veel ander tofs zoals shirts van Okimono, Bandtees, Muziek Trivia & Games, Rock Art en die geweldige Rock n Roll mokken van PolonaPolona.

Je kunt ook toffe combi's maken... Zoals dat gave Okimono-'Lost In Music'-shirt in de mix met de 2e hands (Near Mint) 'Ferry Maat's Soulshow Top 100 (35th Anniversary Compilation) ' CD-verzamelaar (van reisgenoot Mike; klik HIER voor de collectie)!

Voordeel Albums bij Discords.nl

Op de website zijn de LP's eenvoudig op prijs te sorteren. In de platenzaak lukt dit niet. Daarom hebben we een LP-voordeelbak en CD-voordeelbak gemaakt. Blader er eens doorheen als je weer in de winkel bent. En vergeet ook niet in de SALE collectie te kijken!

Discords Radio Tips

Blok woensdagen om 19.00 in jouw agenda voor een uurtje kikke muziek bij DISCORDS RADIO

Bij het samenstellen van de wekelijkse mixtape van al het moois in onze platenbakken, kunnen wij onze mee-pak-drang nauwelijks de baas. Op woensdag 22 mei draaiden we onder meer Metallica's cover van de oer-metal-track 'Stone Cold Crazy' van Queen; de jazzy hip-hop-klassiekert 'They Reminisce Over You' van Pete Rock & C.L. Smooth; de eclectische rebellie van M.I.A. op 'Y.A.L.A.'; en de trippy rockgroovert 'SWLABR' van Cream. Klik snel voordat wij zelf klikken :-))